15.09.2022

V noci ze čtvrtka na pátek startuje druhé kolo NFL

Kansas City Chiefs

Redakce O2 TV Sport

První hrací týden zámořské NFL je za námi a stejně jako v každém roce nabídlo úvodní kolo mnoho překvapivých výsledků. Po téměř sedmi měsících jsme však viděli ten nejlepší americký fotbal na světě a s ním i ty nejlepší výkony ozdobené pikantními duely, které nabídlo první kolo.

Vše jako už tradičně odstartovalo čtvrteční předehrávkou na domácím stadionu úřadujících šampionů. Los Angeles Rams měli možnost vykopnout novou sezonu a před zraky celého světa vyvěsit na stadionu banner znázorňující jejich loňskou jízdu, která byla zakončena trofejí Vince Lombardiho. Korunovace to však byla hořkosladká, jelikož do Hollywoodu přijeli Buffalo Bills a jasně ukázali, že v letošním roce je to právě tým ze severovýchodu Spojených států, který je pasován do role největšího favorita. Bills nakonec celkem jednoznačně zvítězili 31:10 a Rams se stali teprve třetím obhájcem trofeje, který prohrál úvodní zápas sezóny.

Aby to byl vstup do sezony opravdu netradiční, málem se přihodila věc, která by v NFL neměla obdoby. Od roku 1974, kdy se zavedlo prodloužení, skončilo do tohoto týdne pouze 27 utkání nerozhodně i po extra nastaveném čase. V prvním týdnu se však do prodloužení šlo jak v zápase Texans–Colts, tak v duelu Bengals–Steelers. A jako by si kickeři všech týmů, které to dotáhly do prodloužení, řekli, že stanoví rekord a remízy uvidíme hned dvě. Nejprve v zápase Colts proti Texans, kicker Indianapolis Rodrigo Blankenship netrefil pár minut před koncem prodloužení potencionální vítězný fieldgoal a první remíza byla na světě. O tu druhou se málem postarala dvojice kickerů McPherson a Boswell, kteří v zápase Steelers proti Bengals netrefili v prodloužení každý jeden vítězný fieldgoal. Šanci na reparát pak s vypršení extra přidaného času dostal Chris Boswell z Pittsburghu a z 53 yardů uštědřil úřadujícím šampionům konference AFC první prohru v sezoně.

Pikantní byla také pondělní dohrávka prvního týdne, když se do Seattlu vrátil jejich dlouholetý quarterback Russell Wilson, který strávil posledních 10 sezon právě v Seattlu a zasloužil se o všechny úspěchy tohoto týmu. Jenže před sezonou byl vyměněn do Denveru Broncos a díky společnému duelu v letošním ročníku, dali plánovači NFL jeho návrat do Seattlu jako třešničku na dortu prvního týdne. Fanoušci však Wilsonovi nepřipravili přátelské přivítání a svými hlasivkami výrazně znesnadňovali komunikaci s jeho novými spoluhráči. Wilson tak poznal, jaké to je hrát na nejhlučnějším stadionu v NFL jako quarterback hostujícího týmu. Výsledkem byla pak překvapivá výhra Seahawks a dovršení tradičně bláznivého prvního týdne NFL.

Mimo překvapivé výsledky se první kolo neobešlo ani bez vážnějších zranění i mezi hvězdnými hráči. Dallas Cowboys přišli na šest až osm týdnů o svého quarterbacka Data Prescotta, který si poranil házecí ruku a musel jít na operaci, jež ho na minimálně půl sezony vyřadí ze hry. Šance Cowboys na dobrý výsledek tak utrpěly velký zásah. Zranil se také úřadující defenzivní hráč roky T. J. Watt z Pittsburghu, který si poranil prsní sval a svému týmu bude chybět několik týdnů.

Druhé kolo startuje znovu v noci ze čtvrtka na pátek, kdy se utkají dva favorité konference AFC Los Angeles Chargers a Kansas City Chiefs v důležitém divizním souboji. Týden pak pokračuje klasickou náloží třech nedělních utkání a dohrávky v noci z pondělí na úterý. Všechny zápasy můžete sledovat na Premier Sport 2.

Nejbližší zápasy NFL

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME