04.10.2022

Viktoria chce překvapit v Mnichově

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně se v úterý ve třetím kole Ligy mistrů představí na stadionu Bayernu Mnichov. Zatímco Viktoria ve skupině C nezískala ani bod, bavorský gigant je zatím stoprocentní. Předzápasový program startuje v 18.00 hodin na Premier Sport 2, přímo z Allianz Areny se přihlásí Petr Svěcený, ze studia v O2 areně Libor Bouček.

Úřadující čeští šampioni se v pětasedmdesátitisícové Allianz Areně pokusí uhrát lepší výsledek než v říjnu 2013, kdy si odvezli debakl 0:5. Utkání začne v 18.45 hodin.

„Je to specifické v tom, že v naší lize takové soupeře nepotkáme. Bayern Mnichov, Barcelona, ale i Inter mají nejlepší hráče z celého světa. Musíme se s nimi porovnat v těchto výjimečných zápasech a uvidíme, na co to bude stačit,“ řekl před odletem asistent trenéra Pavel Horváth pro www.fcviktoria.cz.

Kouči Michalu Bílkovi bude v Mnichově chybět středopolař Pavel Bucha, který proti Interu dostal červenou kartu, a zraněný univerzál Jan Sýkora. Útočník Jan Kliment zatím trénuje individuálně. Uzdravený záložník Jan Kopic v Ďolíčku střídal a mohl by se vrátit do základní sestavy.

„Bude to zase krásné, všichni se na to těšíme. Bayern je přímočarý a chce dávat hodně gólů. Týmovost je u nich na prvním místě, ale samozřejmě mají i obrovské individuality. Každý z nás musí podat nadstandardní výkon,“ prozradil na adresu blížícího se duelu zkušený krajní záložník Václav Pilař.

Na zápas se těší také bek Milan Havel: „Čeká nás další fotbalový svátek – skvělý zápas na krásném stadionu, všichni se na to moc těšíme. Budeme teď hrát hodně utkání v rychlém sledu, ale to je dobře. Já to mám rád.“

Bayern se na Plzeň naladil výborně. Už v pátek doma rozdrtil Leverkusen 4:0 a v bundeslize naplno bodoval po čtyřech kolech. „Je to pro nás vzpruha před zápasy s Plzní a Dortmundem,“ podotkl kouč německých šampionů Julian Nagelsmann. „Ukázali jsme, že takhle umíme hrát a chceme se tak prezentovat i s Plzní,“ přidal kapitán Manuel Neuer.

Fotbaloví fanoušci se mohou těšit na třičtvrtěhodinové studio před startem utkání. „Probereme poslední výkony Viktorie i Bayernum, u něhož se zaměříme i na defenzivního lídra Dayota Upamecana. Před startem utkání reportér David Sobišek vyzpovídá Pavla Horvátha,“ uvedl Petr Svěcený, šéfredaktor O2 TV Sport.

Začátek studia: 18.00 hodin. Moderátor v Mnichově: Petr Svěcený. Moderátor v Praze: Libor Bouček. Hosté Fortuna studia arény v Mnichově: David Limberský a František Straka. Host v O2 areně: Petr Čech. Komentátoři: Jan Homolka a Aleš Svoboda. Reportér: David Sobišek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME