12.10.2022

Viktoria nestačila na Bayern

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně ve čtvrtém kole Ligy mistrů doma podlehli favorizovanému Bayernu Mnichov 2:4 a ve skupině C prohráli i čtvrté utkání.

Už v prvním poločase se za hosty trefili Sadio Mané, Thomas Müller a dvakrát Leon Goretzka. Úřadující čeští šampioni po změně stran odvrátili další debakl a snížili brankami Adama Vlkanovy a střídajícího Jana Klimenta.

Svěřenci trenéra Michala Bílka sehrají předposlední duel ve skupině za dva týdny v Miláně proti Interu, který dnes remizoval v Barceloně 3:3 a v tabulce udržel druhé místo.

Bayern porazil Plzeň i v šestém pohárovém souboji v historii a stanovil nový rekord Champions League, když jako první tým vyhrál 11. utkání skupinové fáze po sobě.

„O poločase jsme na hráče apelovali, že to nechceme zabalit, že druhou půli chceme odehrát líp,“ prozradil kouč Michal Bílek v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Adam Vlkanova se dočkal prvního gólu v plzeňském dresu. Schoval si ho do domácího utkání s Bayernem, ve kterém Viktoria po nepovedené první půli stáhla manko na konečných 2:4. „Doufal jsem, že gól dám dřív, ale nepadalo to tam. Jsem rád, ale zase jsme prohráli, i když to bylo se ctí,“ prohlásil šikovný záložník.

FC Viktoria Plzeň – FC Bayern Mnichov 2:4 (0:4).
Branky:
62. Vlkanova, 75. Kliment – 25. a 35. Goretzka, 10. Mané, 14. Müller. Rozhodčí: Frankowski – Boniek, Winkler (všichni Pol.) – Van Boekel (video, Niz.). Žluté karty: Mosquera – Mázráví, Sabitzer. Diváci: 11 326 (vyprodáno)
FC Viktoria Plzeň: Staněk – Havel (46. Holík), Hejda, Tijani, Jemelka (46. Pernica) – Kalvach, Bucha – Kopic (25. Jirka), Vlkanova (81. Pilař), Mosquera – Chorý (46. Kliment). Trenér: Bílek.
FC Bayern Mnichov: Ulreich – Mázráví, Pavard, Upamecano (70. Wanner), Stanišić – Kimmich, Goretzka (56. Gravenberch) – Coman (46. Choupo-Moting), Müller (28. Tel), Sané (70. Sabitzer) – Mané. Trenér: Nagelsmann.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME