05.12.2021

Viktoria vyhrála v Uherském Hradišti a stíhá Slavii

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Plzně zvítězili ve šlágru 17. kola první ligy na hřišti Slovácka 2:1 a z druhého místa v tabulce dál ztrácejí tři body na vedoucí Slavii.

Hosty poslal už po 45 sekundách do vedení Milan Havel a pojistku přidal v 68. minutě Jean–David Beauguel. V nastavení snížil střídající Ondřej Šašinka.

Sudí Ondřej Pechanec za stavu 0:1 neuznal Slovácku po konzultaci s videorozhodčím dvě branky. Jihomoravané poprvé v ligové sezoně doma ztratili body, v posledních dvou kolech prohráli a na čtvrtém místě tabulky mají už jen tříbodový náskok na pátou Ostravu. Plzeň venku v nejvyšší soutěži zvítězila po dvou zápasech.

Viktoria se vrátila na druhé místo tabulky. Západočechům hodně pomohl gól hned z první minuty. „Tak třicet minut z první půle bylo dobrých. Chytili jsme začátek, dali jsme hned gól ze standardky, pozorně jsme bránili,“ řekl v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou plzeňský trenér Michal Bílek o vstupu hostí do nakonec vítězného duelu.

Už v úvodní minutě po rohovém kopu otevřel skóre bek Michal Havel a zahájil tažení Viktorie za výhrou. „Věděli jsme, že můžeme Slovácku trochu utéct, chtěli jsme to strašně moc. Povedlo se, takže jsme šťastní, i když to bylo hektické. Měli jsme i štěstí, ale to k tomu patří,“ hlásil spokojený obránce po zápase.

„Měli jsme špatný začátek. Už v první půli jsme si vytvořili dvě stoprocentní šance, ve druhé půli jsme měli tlak, ale rozdíl byl v efektivitě. Trochu nás paralyzovaly i neuznané góly,“ prohodil kouč domácích Martin Svědík. Jak to mají na Slovácku s titulovými ambicemi?


1. FC Slovácko – Viktoria Plzeň 1:2 (0:1).
Branky:
90.+2 Šašinka – 1. Havel, 68. Beauguel. Rozhodčí: Pechanec – Kotík, Vodrážka – Machálek. Žluté karty: Sýkora, Bucha, Mosquera (všichni Plzeň). Diváci: 991 (omezený počet).
Slovácko: Ngyuen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Kalabiška – Sadílek, Havlík – Petržela, Kohút (60. Cicilia), Holzer (74. Navrátil) – Jurečka (84. Šašinka). Trenér: Svědík.
Plzeň: Staněk – Řezník, Hejda, Pernica, Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (63. Šulc), Sýkora (85. Kaša), Mosquera (74. Kayamba) – Beauguel (85. Chorý). Trenér: Bílek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME