21.01.2022

Západočeské derby bavilo, Karlovy Vary přestřílely Plzeň

HC Energie Karlovy Vary / Aleš Bedlík

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 44. extraligovém kole Plzeň 5:4 a v souboji s rivalem uspěli doma počtvrté za sebou. O třetí výhře Energie z posledních čtyř zápasů rozhodl v 57. minutě svým druhým gólem v utkání Jan Hladonik. Plzeň prohrála pátý z uplynulých šesti duelů.

Hráči Karlových Varů naskočili do domácího utkání teprve podruhé v novém kalendářním roce. „Za body jsme nesmírně rádi, jednoznačně. Taky jsme rádi, že jsme konečně mohli sehrát soutěžní utkání, ta dlouhá pauza byla nepříjemná,“ prohlásil po vítězství kouč Energie Tomáš Mariška v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Ani tři branky ve třetí třetině nepomohly hokejistům Plzně k bodům. Indiáni na ledě Karlových Varů vymazali manko ve skóre, pak si ale nechali dát pátý gól a prohráli 4:5. „Čtyři góly zvenku by měly na body stačit. Musíme trochu zlepšit disciplínu a vrátit se k tomu, co nám přinášelo body na začátku sezony,“ řekl po utkání trenér Václav Baďouček.

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 5:4 (1:0, 2:1, 2:3).
Branky a nahrávky:
6. Dlapa, 33. O. Beránek, 36. Koblasa (Kohout, M. Rohan), 44. Hladonik, 54. Hladonik (Vondráček, T. Mikúš) – 27. Blomstrand (Čerešňák, Bulíř), 41. Schleiss (Budík,Čerešňák), 47. F. Suchý (F. Přikryl, Bulíř), 48. Bulíř (Čerešňák, Mertl). Rozhodčí: Jeřábek, Veselý – Pešek, Malý. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:2. Diváci: 1000 (omezený počet).

Souhrn pátečních utkání hokejové extraligy

Třinečtí hokejisté porazili v předehrávce 57. kola extraligy na svém ledě Olomouc 3:1 a s Hanáky neztratili bod ani ve třetím utkání v sezoně. Hosté vedli po úvodní třetině díky gólu Petra Strapáče a ve 23. minutě vyrovnal Petr Vrána. Zápas rozhodl Aron Chmielewski v čase 46:59 a v poslední sekundě pojistil výhru Tomáš Marcinko. Obhájce titulu odskočil v čele soutěže Hradci Králové na rozdíl tří bodů, Olomouc zůstala dvanáctá.

„Jsem hlavně rád, že jsme uspěli. Máme za sebou dlouhé období, ve kterém někteří trénovali a někteří ne. Potřebovali jsme se do toho dostat, poslední dny jsme měli těžké tréninky. Myslím, že na ledě to bylo vidět, byl to těžký boj. Nemám rád slovo štěstí, ale… Olomouc zkrátka své šance nevyužila a nám to tam chvála bohu napadalo. Dobře, že body zůstávají v Třinci,“ řekl střelec třetí branky Ocelářů Tomáš Marcinko pro klubový web.

Hokejisté Kladna porazili v předehrávaném zápase 47. kola extraligy České Budějovice 5:3 a vzdálili se poslednímu Zlínu na rozdíl jedenácti bodů. Velkou zásluhu na tom měl kapitán Tomáš Plekanec, který vstřelil tři branky a přidal asistenci. Rytíři bodovali počtvrté v řadě, dva zápasy z toho vyhráli.

„Samozřejmě jsem za hattrick rád, ale já tam nejsem jen od gólů. Jsem rád hlavně za výhru, posbírali jsme nějaký bod do tabulky v situaci, v jaké jsme. Góly jsou hezké, ale v naší situaci je to jedno. Potřebujeme, aby se prosadil kdokoliv a měli jsme body,“ řekl Tomáš Plekanec po svém hvězdném představení.

HC Oceláři Třinec – HC Olomouc 3:1 (0:1, 1:0, 2:0).
Branky a nahrávky:
23. P. Vrána (Marcinko, Martin Růžička), 47. Chmielewski (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 60. Marcinko – 6. Strapáč (Ondrušek, Škůrek). Rozhodčí: Hejduk, Sýkora – Ganger, Klouček. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Rytíři Kladno – HC Motor České Budějovice 5:3 (1:2, 2:0, 2:1).
Branky a nahrávky:
13. Kubík (Plekanec, Baránek), 27. Plekanec, 38. M. Kadlec (M. Indrák, Ticháček), 56. Plekanec (Baránek, M. Indrák), 60. Plekanec – 6. Karabáček (M. Hanzl, Piskáček), 7. J. Ondráček (Valský, Šenkeřík), 45. Vondrka (Gulaš, Pech). Rozhodčí: Šindel, Kika – Lederer, Gerát. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Souhrn úterního utkání hokejové extraligy

Hokejisté Brna podlehli v jediném utkání, které zbylo v úterý 18. ledna 2022 na programu 43. kola extraligy po problémech řady týmů s nákazou koronavirem, na domácím ledě Liberci 1:4. Kometa v duelu tabulkových sousedů ještě po polovině zápasu vedla, ale hosté skóre otočili a potřetí za sebou naplno bodovali. K posunu na šesté místo pomohl Bílým Tygrům dvěma góly útočník Marek Zachar. Branku a nahrávku zaznamenal další forvard Tomáš Filippi.

„Viděli jsme velmi vyrovnané utkání. V první polovině byla o trochu lepší Kometa, během druhé třetiny trefila nějaké tyčky a břevna. Rozhodlo to, že jsme ubránili tři oslabení, a od poloviny zápasu jsme začali hru obracet na svou stranu. Podařilo se nám dát jeden rozdílový gól, díky kterému jsme vyhráli,“ zhodnotil výhru o tři branky hlavní kouč Liberce Patrik Augusta.

HC Kometa Brno – Bílí Tygři Liberec 1:4 (0:0, 1:1, 0:3).
Branky a nahrávky:
22. R. Pavlík (Vincour, Rákos) – 36. Zachar (Ordoš), 49. Birner (Štibingr, Filippi), 59. Zachar (P. Jelínek), 60. Filippi (M. Ivan). Rozhodčí: Hradil, Mrkva – Gebauer, Šimánek. Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Nejbližší extraligové přenosy na O2 TV Sport

Čtvrtek 27. ledna 2022 od 17.00 hodin: HC Škoda Plzeň – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportér: Jakub Koreis.

Pátek 28. ledna 2022 od 17.30 hodin: HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Jan Velart a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Úterý 1. února 2022 od 18.30 hodin: HC Sparta Praha – HC Dynamo Pardubice.
Moderátor:
Jan Homolka. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Expert: Jiří Tlustý. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME