31.03.2024

Baník se chystá na Teplice, Sparta jede do Českých Budějovic

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Také nedělní program FORTUNA:LIGY nabídne zajímavá utkání. Ostrava se v odpoledním hlavním přenosu na O2 TV Sport utká s Teplicemi, českobudějovické Dynamo pak večer vyzve Spartu. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začne ve 14.30 hodin na O2 TV Sport.

Multidimenze na O2 TV Fotbal zprostředkuje zápasy Mladá Boleslav – Zlín a Hradec Králové – Karviná. „Středočeši se budou muset obejít bez Suchého, Matějovského, Žitného aa Jusúfa, detaily nám poví reportérka Eliška Machová. O rozestavení Karvinských pohovoří Vojtěch Šilhan,“ uvedl David Sobišek.

Neděle 31. března od 15.00 hodin: FC Baník Ostrava – FK Teplice

Baník přivítá soupeře, kterého porazil v minulých třech ligových utkáních. Slezanům se daří, z posledních odehraných pěti kol prohráli pouze jednou. „Během minulého týdne jsme trochu dobíjeli baterky. Ale od pondělka už jsme zase najeli na zápasový týden a koncentrujeme se na neděli s jediným cílem - konečně doma získat tři body,“ nechal se slyšet trenér Pavel Hapal.

Doma se ale jeho svěřencům v nedávné době příliš nedaří: v sedmi utkáních za sebou ve Vítkovicích nezvítězili, z toho v pěti duelech prohráli. „Teplice jsou poblíž v tabulce, přijedou se rvát o body. Ale věřím, že jsme na soupeře dobře připraveni. Jsme odhodláni udělat vše pro to, abychom už konečně prolomili tu sérii a podpořili to i dobrým výkonem,“ dodal.

Tepličtí sice v minulém utkání v Ostravě nestačili, předtím tam ale dokázali čtyřikrát po sobě neprohrát a z toho získali tři vítězství. „Ostrava je v horní polovině tabulky, je hrozně nepříjemným soupeřem,“ přiznal asistent trenéra Teplic Jan Rezek. Jeho celek venku v lize čtyřikrát za sebou nevyhrál.

Severočeši prohrály jediný ze sedmi jarních ligových zápasů, zvítězily ale v jediném z posledních čtyř kol. „I když teď má Baník doma nepříjemnou bilanci, nečeká nás nic jednoduchého. O to těžší to pro nás bude, protože to bude chtít zlomit. Ale každý soupeř se dá porazit a s tímhle do Ostravy jedeme,“ navázal.

Teplický útočník Daniel Fila vstřelil v jarní části sezony už pět branek. „Rozebereme si je spolu s expertem Antonínem Rosou. U Baníku se zaměříme na Ewertona,“ poznamenal David Sobišek, jenž pohovoří o sestavě Baníku s reportérem Davidem Nyčem.

Neděle 31. března od 18.00 hodin: SK Dynamo České Budějovice – AC Sparta Praha

Jihočeši čekají sedm utkání na ligovou výhru se Spartou, ale pozor, favorita dokáží potrápit, však s ním remizovali ve třech z minulých čtyř duelů. Před reprezentační přestávkou nestačili v Karviné 1:2. „To byla velmi smolná porážka, ale zajíci se sčítají až po honu. Zápasů je ještě dostatek a budeme mít prostor k tomu, abychom to zvládli,“ řekl Jiří Lerch, kouč Dynama.

České Budějovice, které vyhrály jediné z posledních pěti kol, doma ve FORTUNA:LIZE třikrát po sobě neprohrály a získaly tam 16 z celkových 18 bodů v sezoně. „Sparta je samozřejmě velkým favoritem, má nesmírně široký a kvalitní kádr, ale v lize se dá hrát s každým,“ podotkl trenér mužstva, které má s 54 obdrženými brankami spolu se Zlínem nejhorší obranu soutěže.

Sparta prohrála jediné z posledních 16 vzájemných utkání v nejvyšší soutěži a třikrát za sebou zvítězila nad Českými Budějovicemi. „Dobili jsme baterky a jsme připraveni na závěr sezony. První zápas po reprezentační pauze je pokaždé trochu náročnější. Jsem si ale jistý, že rychle najedeme na své tempo,“ prohlásil asistent trenéra Sparty Lucas Babalola. Jeho celek v lize s Dynamem šestkrát po sobě neinkasoval.

Sparta, která venku v lize minule prohrála po sérii čtyř vítězství, minule zvítězila po dvou kolech, prohrála ale jediné z minulých 12 ligových utkání. „Soupeře nikdy nepodceňujeme, na každého se připravujeme stejně důkladně. Musíme předvést maximum nejen proto, že hrajeme v Českých Budějovicích, ale také abychom dostáli svým nárokům a vstoupili do závěrečné části sezony dobrým výkonem,“ doplnil.

„S experty Zdeňkem Folprechtem a Zdeňkem Ščasným pohovoříme o českobudějovickém záložníkovi Janu Suchanovi. U Sparty se zaměříme na útočníka Jana Kuchtu,“ uzavřel David Sobišek s tím, že reportér Vladimír Grebennikov vyzpovídá sparťanského trenéra.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME