05.06.2023

Do FORTUNA:LIGY míří pouze Karviná, nová sezona začne 22. července

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Je jasno. Nakonec pouze jediný klub opouští českou fotbalovou elitu, a to Brno. Pardubicím i Zlínu se podařilo zvládnout barážová utkání a zůstávají ve FORTUNA:LIZE, kam se vrací Karviná.

Východočeši hráli baráž s Příbramí, z prvního vzájemného duelu si přivezli nadějný dvoubrankový náskok, na který nedovolili soupeři v odvetě sáhnout. Po bezbrankové remíze tak mohli oslavit se svými fanoušky setrvání v české nejvyšší soutěži. Červenobílým pomohla podpora takřka vyprodaného stadionu, CFIG Arena byla průměrně během fotbalového jara zaplněna z 95 %.

„Největší hrdinové jsou pro mě hráči plus fanoušci. Bez nich bychom to určitě nezvládli, chtěl bych jim obrovsky poděkovat stejně jako realizačnímu týmu a vedení, které nám dalo důvěru. Když si vzpomenu, že po 10 kolech jsme měli tři body a po 13 kolech šest, tak si ostatní říkali, že jeden soupeř je smáznutý, jako to bylo třeba minulý rok s Karvinou. V kabině jsem cítil, že mají sílu to zvládnout, hrozně si věřili. Nedávali najevo stres, protože to jsou vesměs mladí kluci a moc si to nebrali. Kluci mají neskutečnou sebedůvěru a kvalitu. Pracovali tvrdě těch 10 měsíců, co tady jsme. Neskutečně si to zaslouží,“ prohlásil kouč Pardubic Radoslav Kováč.

Zlín si do Drnovic, kde hraje Vyškov, přivezl jednobrankový náskok a ten udržel. Patnáctý tým ligové tabulky neprohrál popáté za sebou a odvrátil hrozbu prvního sestupu od roku 2009. „Ševci“ před týdnem v přímém přenosu na O2 TV Sport odvrátili v Brně hrozbu přímého sestupu a svou příslušnost k elitě potvrdili v baráži.

„Přišel jsem, abych se pokusil zachránit Zlín. To se nám podařilo, takže je to samozřejmě úspěch nejen můj, ale hlavně celého týmu a klubu. Jsem rád, že se nám to podařilo a že příští sezonu se zase bude ve Zlíně hrát liga. Podle mého názoru jsme si to uhráli až obrovsky zkušeně. Těší mě, že se ukázalo, že i tady jsou hráči, kteří zvládnou uhrát výsledek, který potřebují,“ nechal se slyšet zlínský trenér Pavel Vrba.

Jediným postupujícím tak zůstává Karviná, která ovládla FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU, ve 30 zápasech získala dohromady 56 bodů a zvítězila o čtyři body před druhým Vyškovem. Slezané se tak po roční odmlce vrací do nejvyšší soutěže.

„V létě jsme tvořili nový tým, v zimě jsme ho vhodně doplnili a okysličili. Na jaře jsme byli dobře fungující stroj, který si šel za svým cílem. Když se na jaro podíváme jako celek, tak i s přípravnými zápasy jsme prohráli pouze dvakrát. Naučili jsme se vyhrávat!“ řekl pro web klubu trenér Tomáš Hejdušek.

Účastníci FORTUNA:LIGY v sezoně 2023/2024

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME