23.03.2023

Dotáhnou se Oceláři na Spartu?

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Repríza finále pokračuje čtvrtým čtvrtfinále. Třinec ve své aréně vyzve Spartu po čtvrteční prohře, po níž prohrává 1:2 na zápasy. Předzápasové studio startuje v 18.30 hodin.

Tahle série má pořádné grády a nejinak tomu bude i v pátek. Oba protivníci se ve třetím vzájemném čtvrtfinálovém duelu museli vypořádat i s problémy s ledovou plochu, kvůli nimž byl start třetího dějství opožděn o 40 minut.

Slezanům nepomohla ani mírná střelecká převaha 32:29, hlavně ve třetí třetině, kdy doháněli jednobrankové manko, se tlačili za vyrovnáním a Pražany přestříleli 15:8. „My jsme ukázali svou sílu až ve třetí třetině a hráli jsme hokej, který bychom chtěli hrát. Měli jsme v ní poměrně dost vyložených šancí, bohužel jsme je neproměnili, a proto je výsledek, jaký je,“ prohlásil kouč Třince Zdeněk Moták.

„Měli jsme i dlouhou přesilovku, v níž jsme mohli nejen srovnat, ale třeba jít i do vedení. Bohužel jsme přesilovou hru, která nás vždy zdobila, nevyužili. V konečném důsledku to byl vyrovnaný zápas se špatným koncem pro nás,“ pokračoval kouč Ocelářů.

Třinečtí hned po skončení zápasu střádali plány na páteční duel. „Mrzí to, ale je třeba se z toho oklepat. V pátek nás čeká další zápas. Není čas smutnit, máme novou příležitost sérii srovnat a jet do Prahy za vyrovnaného stavu,“ řekl pro www.hcocelari.cz Marko Daňo.

„Hlavně musíme jít do zápasu s čistou hlavou. Podíváme se na video, kde jsme udělali chyby. Věřím tomu, že vstoupíme do zápasu stejně jako do toho druhého v Praze. Že budeme hrát lépe než dnes. Mužstvo na to máme, musíme tomu věřit a hrát šedesát minut nebo víc,“ dodal.

Podle Miloslava Hořavy, hlavního kouče, mohou fanoušci sledovat vynikající sérii: „Skvělý zápas a tentokrát s dobrým koncem pro nás. Jsme rádi, že jsme tento duel zvládli. Byl to náš nejlepší výkon v sérii.“

Sparťané se poprali i s pětiminutovým oslabením hned v první třetině po Formanově sekání. „Emoce patří k playoff, na tohle se celou sezonu čeká. Radši bych hrál tyhle zápasy než některé mrtvé během sezony. Vyloučení přišlo dost brzy, takže kluci se po přehození útoků dostali do tempa rychle. Celý tým se s tím vypořádal parádně,“ řekl pro www.hcsparta.cz Adam Polášek.

„Odehráli jsme komplexní utkání. Dokázali jsme hrát naši hru celých šedesát minut a myslím si, že nás nakoplo pětiminutové oslabení. Podařilo se nám dát gól, který nás nakopl,“ dodal.

Úvod předzápasových rozborů obstará ohlédnutí za čtvrtečním duelem. „S expertem Miloslavem Gureněm rozebereme také výkonnosti brankářů v sérii, u Třince se zaměříme na jeho první útok, u Sparty na Romana Horáka,“ poznamenal moderátor Jan Velart s tím, že reportérka Tereza Kubíčková vyzpovídá Davida Němečka a Mariana Adámka.

Začátek studia: 18.30 hodin. Moderátor: Jan Velart. Expert: Miloslav Gureň. Komentátoři: Libor Basík a Tomáš Zetek. Reportérka: Tereza Kubíčková.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME