28.02.2024

Dynamo obhájilo triumf v základní části

HC Dynamo Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Pardubičtí hokejisté opět po roce ovládli dlouhodovou soutěž extraligy, dvě kola před koncem dlouhodobé fáze soutěže si zajistili Pohár Jaroslava Pouzara. Definitivní pojistku přinesla výhra 6:2 nad Karlovými Vary v úterním 50. kole.

Za vítězstvím v základní části směřovalo Dynamo výkony po celou sezonu. Z 50 extraligových utkání jen v pěti případech nedosáhlo na body. Východočeský tým má na kontě 117 bodů a ve zbývajících zápasech může ještě překonat rekord Liberce, který v sezoně 2015/2016 nastřádal ještě o bod více.

„K Poháru Jaroslava Pouzara máme velký respekt. Jsme rádi, že jsme obhájili prvenství z minulé sezony. Nadstavbou je to, že v play off můžete začínat každou sérii na domácím ledě, ale to je teď ještě daleko. Musíme dohrát základní část a připravit se na velký boj,“ poznamenal kouč Dynama Marek Zadina. Dvakrát za sebou ovládly Pardubice základní část také v letech 2002/2003 a 2003/2004.

Jeho tým vyhrál v extralize sedmý extraligový zápas za sebou. „Soupeře jsme přehrávali bruslením, dělali jsme dobré věci, které tým dobře nasává a plní to, co má. Chceme hrát rychlý hokej v tempu, abychom byli agresivní. Celý tým maká a jde si za jedním cílem, kluci jsou dobře nastavení. A je jedno, zda jde o první, nebo čtvrtou formaci. Vyzdvihl bych opravdu celý tým,“ dodal Marek Zadina, jehož tým může zaútočit i na metu 200 vstřelených branek v základní části.

Přehled vítězů základní části v historii české nejvyšší soutěže

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME