18.03.2023

Hradec Králové hostí Spartu, Slavia jede do Liberce

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Zápasy obou pražských „S“ nabídne sobotní program 24. kola FORTUNA:LIGY. V rámci hlavního programu můžete nejprve sledovat zápas Hradec Králové – Sparta, večer pak duel Liberce se Slavií. Superstudio s moderátorem Petrem Svěceným startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi O2 TV Fotbal můžete sledovat střetnutí České Budějovice – Ostrava a Olomouc – Mladá Boleslav. „Reportérka Denisa Doležalová se přihlásí z jihu Čech s rozhovorem s Luďkem Mikloškem, pohovoří s ním i pozici hlavního trenéra Pavla Hapala. David Sobišek z Olomouce pohovoří o tom, zda je Jawo potřetí v řadě základní sestavy Mladé Boleslavi,“ poznamenal moderátor Petr Svěcený.

Sobota 18. března 2023 od 15.00 hodin: FC Hradec Králové – AC Sparta Praha

Souboj Hradce Králové a Sparty se odehraje v mladoboleslavské Lokotrans aréně. „Sparta má asi nejlepší formu ze všech týmů v lize. My ale máme spočítáno, kolik bodů potřebujeme k záchraně a nemůžeme se ohlížet na to, s kým zrovna hrajeme. Potřebné body bychom rádi získali co nejdřív, abychom měli klid. Takže i do utkání se Spartou půjdeme s tím, že chceme na naše konto něco přidat,“ uvedl pro www.fchk.cz asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Sparta je v současné chvíli na stříbrné příčce tabulky. Na průběžně vedoucího ústředního rivala, Slavii, ztrácí pouhé dva body. Po osmi letech bez titulu tak živí velice reálnou naději na to, že se na konci sezony vrátí na ligový trůn. „Sparta se v průběhu podzimu konsolidovala systémově, začalo jim to klapat, rozehráli se klíčoví hráči. K těm největším jménům bych přidal Haraslína. Navíc můžou více než kvalitně dostřídat – Minčev či Daněk jsou neskutečně kreativní borci, spočívá v nich obrovská ofenzivní síla, takže si na ně musíme dát pozor,“ poznamenal.

Sparta v lize s Hradcem desetkrát za sebou neprohrála, z toho si připsala 9 vítězství. „Čeká nás těžší zápas než v Ostravě. Hradec je lépe organizovaný a hraje v lepší formě. Vybojovat tři body bude daleko těžší,“ uvědomil si asistent sparťanského trenéra Luboš Loučka.

Sparta venku v lize prohrála jediný z 11 duelů v sezoně, v posledních třech na stadionech soupeřů zvítězila a se 24 body je na nich o skóre nejlepším týmem soutěže. „Čeká nás těžší zápas než v Ostravě. Hradec je lépe organizovaný a hraje v lepší formě. Vybojovat tři body bude daleko těžší. Když to ale zvládneme, bude se nám během repre pauzy daleko líp trénovat a dýchat,“ dodal. Královéhradecký kouč Miroslav Koubek v minulosti působil na Letné.

„S expertem Jakubem Podaným probereme, jak se Hradci Králové daří proti velké ‚trojce‘. Podíváme se také na nejlepší sparťanské starty jara. Své si o tom řekne i reportér Vladimír Grebennikov,“ pronesl Petr Svěcený.

Sobota 18. března 2023 od 18.00 hodin: FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha

Libereckému týmu se v posledních zápasech nedaří a potvrzuje to i situace v tabulce. Slovanu patří před 24. kolem až jedenáctá pozice, která by po 30. kole znamenala přesun do skupiny o udržení. „Slavia má samozřejmě velmi kvalitní a široký kádr. I když se po posledním venkovním zápase v Českých Budějovicích objevila kritika k výkonům týmu, pořád má na kontě z osmi jarních soutěžních duelů šest vítězných. K tomu naposledy zvládla boj o první místo s Plzní. Musíme podat maximální výkon, abychom uspěli,“ poznamenal asistent trenéra Liberce Jakub Harant.

Slovan v lize pětkrát za sebou nezvítězil a poslední tři kola prohrál. „Těžko vybrat pár konkrétních jmen z kádru soupeře, kvalitou ve Slavii disponují všichni hráči. Jsem zvědavý zejména na dvojici středních záložníků Oscara a Ševčíka, kteří vždy dokáží do hry přinést nějakou nadstavbu. Všechny nás také určitě zajímá i návrat Van Burena na stadion U Nisy,“ dodal.

Povzbuzeni vítězstvím nad Plzní míří slávisté do Liberce. „Víme, do jakého prostředí jedeme a jak náročný zápas nás tam čeká, máme s tím dlouhodobou zkušenost. Řada hráčů v Liberci působila, i my jako trenérský štáb jsme pod Ještědem strávili několik let. Vůbec se neohlížíme na jejich aktuální formu, utkání s námi je vždy specifické. Mám radost ze zdravotního stavu kádru, kromě vykartovaného Ivana Schranze a dlouhodbých marodů jsou všichni hráči připraveni do duelu zasáhnout,“ řekl hlavní trenér Jindřich Trpišovský pro www.slavia.cz.

Slavia má s 65 góly nejlepší útok ligy a s 18 obdrženými brankami také nejpevnější obranu. „Na sobotu se těším moc! Škoda, že se bratranec Lukáš Červ nevykartoval na nás, byl bych o něco klidnější. Teď si z toho oba děláme srandu, při samotném zápase ale už do sebe půjdeme naplno. Rodina je z toho trochu zoufalá, protože neví, komu ve vzájemném duelu fandit. Určitě si to ale všichni užijeme, bude to zajímavé,“ navázal obránce David Douděra.

„Nejprve se s experty Antonínem Rosou a Zdeňkem Folprechtem podíváme na poslední vzájemná utkání. Srovnáme si podzimní a jarní část sezony Micka van Buurena, v našich rozborech dojde i na slávistického Ondřeje Lingra,“ doplnil Petr Svěcený s tím, že reportér Radek Šilhan vyzpovídá asistenta trenéra Slavie Jaroslava Köstla.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME