29.04.2024

Kdo, kde, s kým? FORTUNA:LIGA zná program nadstavby

O2 TV Sport

Redakce O2 TV Sport

Už o tomto víkendu vypuknou líté boje v další části sezony FORTUNA:LIGY: Jde o všechno: o titul, o Evropu, o záchranu…

Nadstavbové skupiny

Skupina o titul

Hraje se systémem každý s každým jednokolově. Kluby umístěné v tabulce základní části na 1. – 3. místě hrají tři utkání na domácím stadionu, kluby umístěné v tabulce základní části na 4. – 6. místě hrají dvě utkání na domácím stadionu. Klubům zůstává celkový počet dosažených bodů v základní části.

Skupina o Evropu

Hraje se vyřazovacím způsobem na dvě utkání – klub umístěný v tabulce základní části na 7. místě proti klubu umístěnému v tabulce základní části na 10. místě a klub umístěný v tabulce základní části na 8. místě proti klubu umístěnému v tabulce základní části na 9. místě (semifinále). První utkání se hrají na stadionu klubu, který se v tabulce základní části umístil níže. Vítězná družstva ze semifinálových „dvojutkání“ postupují do finále soutěže. Vítězné družstvo „finálového dvojutkání“ se následně utk proti čtvrtému, nebo pátému celku skupiny o titul. Pátý tým to bude za předpokladu, že vítěz národního poháru skončí v konečné tabulce na jednom z prvních čtyř míst. O celku, jež si zajistí účast v předkole Evropské konferenční ligy, rozhodne jeden zápas na půdě týmu ze skupiny o titul.

Skupina o záchranu

Hraje se systémem každý s každým jednokolově. Kluby umístěné v tabulce základní části na 11. – 13. místě hrají tři utkání na domácím stadionu, kluby umístěné v tabulce základní části na 14. – 16. místě hrají dvě utkání na domácím stadionu. Klubům zůstává celkový počet dosažených bodů v základní části.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME