28.05.2022

Legendární The Isle of Man TT míří na O2 TV Sport

The International Isle of Man Tourist Trophy Race

Redakce O2 TV Sport

Jste fanoušky jednoho z nejlegendárnějších motocyklových závodů? The International Isle of Man Tourist Trophy Race míří na O2 TV Sport, kde budete moci od pátku 3. června 2022 zhlédnout sestřihy každého závodního dne.

V místě konání na ostrově Man už jsou i čeští zástupci Veronika Hankocyová a Michal Dokoupil. Závody na šedesátikilometrovém okruhu Snaefell Mountain Course se jezdí na britském ostrově Man, start i cíl je v Douglasu, jeho správním středisku.

Historie závodů sahá do roku 1907, kdy byly založeny, neboť v korunní dependenci Man neplatil na rozdíl od zbytku Spojeného království zákon omezující rychlost jízdy.

Koná se každoročně na přelomu května a června (s výjimkou obou světových válek). Mezi lety 1949 až 1976 byl součástí seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů. Kvůli členité trati s 219 zatáčkami je označován za nejnáročnější a nejnebezpečnější závod světa. do roku 2017 si vyžádal 250 obětí na životech. Historicky nejúspěšnějším závodníkem je Joey Dunlop, který získal 26 vítězství.

Program na O2 TV Sport

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME