23.03.2023

Mountfield po výhře v nastavení otáčí vývoj čtvrtfinále s Bílými Tygry

Bílí Tygři Liberec / Jiří Princ

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve třetím čtvrtfinálovém utkání play off extraligy v Liberci 2:1 v prodloužení a ujali se v sérii vedení 2:1 na zápasy.

Domácí Bílí Tygři sice na úvodní branku Radovana Pavlíka z 12. minutě odpověděli 71 sekund před koncem třetí třetiny v přesilové hře umocněné power play díky gólu kapitána Petra Jelínka, ale v čase 60:37 rozhodl Aleš Jergl. V početní výhodě potrestal faul Adama Najmana.

„Koncovku jsme nezvládli a dostali gól, ale opět jsme byli trošku šťastnější. Vyloučení v závěru mrzí, musíme být disciplinovanější a nedělat takové hloupé chyby,“ pověděl kouč Tomáš Martinec v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

„Bylo to těžké, od začátku nám puky odskakovaly, soupeř byl trochu lepší a my to tlačili do kopce. Vážím si toho, jak jsme se vrátili do zápasu, bohužel jsme prohráli, ale zítra je další den,“ hodnotil Patrik Augusta. A bylo ve hře střídání Petra Kváči?

Bílí Tygři Liberec – Mountfield Hradec Králové 1:2 v prodl. (0:1, 0:0, 1:0 – 0:1).
Branky a nahrávky:
59. P. Jelínek (Flynn, Balinskis) – 12. R. Pavlík (Perret), 61. Jergl (Blain). Rozhodčí: Jeřábek, Jaroš – J. Svoboda, Špůr. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 6841. Stav série: 1:2.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan – Flynn, A. Najman, Frolík – Faško-Rudáš, Filippi, Birner – Rychlovský, Bulíř,Ordoš – J. Šír, P. Jelínek, J. Vlach – A. Dlouhý. Trenér: P. Augusta.
Mountfield HK: Machovský – McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandić, P. Marcel – Lev, Cingeľ, Zachar – Jergl, Lalancette, Perret – Okuliar, Kevin Klíma, Werek – Smoleňák, Pilař, R. Pavlík. Trenér: T. Martinec.

Sparta uspěla v Třinci

Hokejisté Sparty zvítězili na ledě Třince 4:2 a ujali se ve čtvrtfinálové sérii extraligy vedení 2:1.

Pražané přečkali pětiminutový trest Miroslava Formana a v oslabení dokonce otevřel skóre Roman Horák. Hosté v zápase třikrát vedli o gól, Vladimír Sobotka upravil na 2:1, Michal Kempný na 3:2 a výhru zpečetil David Tomášek do prázdné branky. Obhájce titulu vyrovnal díky brankám Mariana Adámka a Tomáše Marcinka. Start třetí třetiny se zpozdil kvůli díře v ledu zhruba o 40 minut.

„Byl to náš nejlepší výkon v sérii,“ poznamenal kouč Sparty Miloslav Hořava. „Byl to vyrovnaný zápas se špatným výsledkem pro nás,“ navázal třinecký Zdeněk Moták.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 2:4 (1:1, 1:2, 0:1).
Branky a nahrávky:
20. Marian Adámek (Chmielewski, Dravecký), 23. Marcinko (M. Růžička, Daňo) – 10. R. Horák, 23. Sobotka (Moravčík, Řepík), 36. Kempný (Sobotka, D. Kaše), 60. Tomášek. Rozhodčí: Hribik, Pilný – Axman, Rampír. Vyloučení: 1:0, navíc Marian Adámek – Buchtele oba 5 min., M. Forman 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 1:2.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera – M. Růžička, Marcinko, Daňo – D. Voženílek, L. Hudáček, Nestrašil – Dravecký, P. Vrána, Chmielewski – Kurovský, Miloš Roman, Buček – Hrňa. Trenér: Moták.
HC Sparta Praha: Jakub Kovář – Polášek, Kempný, Moravčík, Krejčík, Warg, Němeček, M. Jandus – P. Kousal, D. Vitouch, Buchtele – Řepík, Sobotka, M. Forman – Tomášek, R. Horák, E. Thorell – Vauhkonen, G. Thorell, D. Kaše. Trenéři: Hořava a Wallson.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME