29.11.2023

O2 TV přináší nový obsah pro tenisové fanoušky. Stanice Premier Sport 3 odvysílá nejprestižnější tenisové turnaje ATP

Premier Sport 3

Redakce O2 TV Sport

Od 1. ledna 2024 se mohou diváci televize O2 TV těšit na nový kanál Premier Sport 3, který bude vysílat přímé přenosy z kompletní sezony prestižních turnajů ATP World Tour. Fanoušci se dočkají světového mužského tenisu z více než 60 turnajů okruhu ATP, chybět nebudou ani turnaje ATP Masters 1000 nebo tradiční vrchol tenisové sezony – Turnaj mistrů s názvem Nitto ATP Finals. Vedle toho v O2 TV pokračuje nejlepší ženský a mužský tenis na Grand Slamech, které jsou vysílány na kanálech Eurosport 1 a Eurosport 2.

Největší hvězdy světového tenisu jako Novak Djoković, Carlos Alcaraz nebo české naděje Jiří Lehečka s Tomášem Macháčem se od nového roku stěhují do O2 TV na nový kanál Premier Sport 3.

„Navazujeme na úspěšnou tenisovou linku, kterou jsme zahájili v roce 2017 s okruhem WTA. Naším hlavním cílem je přinášet nejlepší televizní obsah i v příštích letech, a proto nyní nově zařazujeme světový tenis z prestižních turnajů ATP World Tour. Zároveň jsme rádi, že v O2 TV zůstává nejatraktivnější ženský i mužský tenis, který je k vidění na hvězdně obsazených Grand Slamech. Australian Open, French Open, Wimbledon i US Open mohou diváci O2 TV sledovat na kanálech Eurosport 1 a Eurosport 2,“ uvedla Anna Lenerová, šéfka obsahu společnosti O2.

Premier Sport 3 v nabídce nahradí stanici O2 TV Tenis, jež vysílala turnaje WTA. Nový kanál bude dostupný v tarifech O2 TV Stříbrná, O2 TV Zlatá, O2 TV Business a v předplacených tarifech. Diváci ho najdou od 1. ledna 2024 na EPG pozicích 22 a 71.

„Kompletní výroba stanice Premier Sport 3 bude realizována v naší redakci O2 TV Sport. Na fanoušky čekají od roku 2024 stovky hodin přímých přenosů a doprovodných pořadů s českým komentářem. Máme k dispozici zkušený tým komentátorů a komentátorek, kteří svým hlasem doprovodí maximální počet turnajů z ATP World Tour. Chystáme i další novinky, které představíme v lednu se startem nové sezony,“ prozradil Marek Kindernay, výkonný ředitel stanice O2 TV Sport.

Držitelem vysílacích práv na přímé přenosy z ATP World Tour je skupina LAMA ENERGY GROUP, do které patří televizní operátor Telly. Víceletý kontrakt na vysílací práva platí pro Českou republiku i Slovensko. V ČR budou přenosy dostupné u operátorů Telly a O2 Czech Republic. Výroba kanálu Premier Sport 3 bude realizovaná v produkci stanice O2 TV Sport, včetně komentátorského týmu.

Vysílací práva na ATP World Tour zahrnují sérii více než 60 turnajů. Premier Sport 3 může odvysílat až devět turnajů ATP Masters 1000, 13 turnajů ATP 500 a 36 turnajů ATP 250, v závěru sezony nebude chybět také Nitto ATP Finals a Next Gen ATP.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME