05.05.2024

Plzeň přehrála Mladou Boleslav

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté plzeňské Viktorie v úvodním kole ligové nadstavby porazili ve skupině o titul Mladou Boleslav doma 3:0. Západočeši nakročili za pohodlným vítězstvím hned v úvodu brankami Cadua a Cheicka Souarého, po změně stran se prosadil Tomáš Chorý.

Západočeši ve FORTUNA:LIZE s Mladou Boleslaví podesáté za sebou neprohráli a na rozdíl od únorové remízy 1:1 s ní tentokrát body neztratili. Viktoria v nejvyšší soutěži popáté za sebou nenašla přemožitele a zopakovala vítězství 3:0 z posledního kola základní části nad Teplicemi. Západočeši z třetího místa tabulky dál ztrácejí 10 bodů na druhou Slavii. Mladá Boleslav zvítězila v jediném z posledních pěti kol a zůstala na páté příčce se ztrátou bodu na čtvrtou Ostravu.

„Je to ligový zápas, je tam tisíce motivů pro to, abyste hráli naplno a chtěli ho vyhrát. Myslím si, že jsme dneska mohli být trošku přesnější. Měli jsme situace, kdy jsme mohli dát klidně i o dva nebo tři góly víc. Někdy jsme trošku plavali ve středu hřiště, naštěstí nás vzadu podržela obrana a soupeř to nedotáhl,“ zhodnotil plzeňský trenér Miroslav Koubek v interview s Davidem Nyčem.

Jak hodnotí utkání s Mladou Boleslaví Cadu, který otevřel v Doosan Aréně skóre a podílel se i na další brance Plzně? „Jsem za gól i asistenci šťastný, ale hlavně za ten výsledek. Vyhráli jsme a to je to nejdůležitější,“ usmíval se. Proč si během oslavy gólu schoval míč pod dres?

Mladá Boleslav tentokrát Plzeň nepřekvapila, v Doosan Aréně prohrála 0:3. „Mrzí mě ten první poločas a ty dva góly. Soupeř byl maximálně efektivní. Akce, na které jsme se připravovali, přišly a my je nezachytili. Po zásluze jsme pak prohrávali. Je to škoda, chtěli jsme tady odehrát lepší partii,“ mrzí mladoboleslavského trenéra Davida Holoubka.

FC Viktoria Plzeň – FK Mladá Boleslav 3:0 (2:0).
Branky:
10. Cadu, 12. Souaré, 62. Chorý. Rozhodčí: Petřík – Váňa, Pečenka – Starý. Žluté karty: Hranáč – Suchý. Diváci: 8103.
FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Jemelka (66. Dweh) – Cadu (78. Havel), Červ (66. Traoré), Kalvach, Souaré – Šulc (78. Jirka), Mosquera (61. Vydra) – Chorý. Trenér: Koubek.
FK Mladá Boleslav: Mikulec – Kostka, Suchý, Král, Fulnek (38. Kadlec) – Karafiát, Mareček (46. Žitný) – Solomon (38. Vaníček), Ladra (76. Pulkrab), Kušej (46. Jawo) – Hilál. Trenér: Holoubek.

Hradec Králové vstoupil do semifinále s Olomoucí vítězně

Fotbalisté Hradce Králové v úvodním semifinálovém utkání ligové nadstavbové skupiny o Evropu porazili doma Olomouc 3:1 a vykročili za postupem do finále.

Sigma vedla díky trefě Jáchyma Šípa. O branky vítězů se postarali Danielové Vašulín a Horák, vlastní gól si dal Juraj Chvátal. Odveta na Hané se hraje za týden.

FC Hradec Králové – SK Sigma Olomouc 3:1 (3:1).
Branky:
20. vlastní Chvátal, 42. Vašulín, 44. Horák – 13. Šíp. Rozhodčí: Radina – Kotík, Pochylý – Zelinka. Žluté karty: Harazim – Matys. Diváci: 6529.
FC Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Horák – P. Juliš (63. Čmelík), Pilař (82. Pudhorocký) – Vašulín (74. Koubek). Trenér: Horejš.
SK Sigma Olomouc: Stoppen – Chvátal, Pokorný, Matys, Uriča – Ventúra (46. Langer), Breite – Vodháněl (29. Zorvan), Pospíšil (46. Singhateh), Šíp (77. Muritala) – Zifčák. Trenér: Saňák.

Teplice jsou po výhře nad Libercem blíže Evropě

Fotbalisté Teplic v úvodním semifinálovém utkání ligové nadstavbové skupiny o Evropu porazili doma 2:0 Liberec. Skóre otevřel v 56. minutě desátým gólem v ročníku nejvyšší soutěže útočník Daniel Fila a pojistku přidal v nastavení při svém stém startu v lize střídající Filip Havelka.

„Skláři“ zdolali doma v nejvyšší soutěži severočeského rivala potřetí za sebou a neprohráli s ním ani třetí zápas v ligové sezoně.

Teplice doma v lize zvítězily po třech zápasech, zároveň tam prohrály jediný z posledních 10 zápasů. Slovan naopak potvrdil, že se mu v aktuální ligové sezoně venku nedaří, na soupeřových hřištích naplno bodoval v 16 duelech pouze na konci března v Plzni.

FK Teplice – FC Slovan Liberec 2:0 (0:0).
Branky:
56. Fila, 90.+2 Havelka. Rozhodčí: Všetečka – Kubr, Ratajová – Berka. Žluté karty: Gning, Kričfaluši – Mikula, Doumbia. Diváci: 4954.
FK Teplice: Ludha – Mareček, Knapík, Mićević – Švanda (86. Radosta), Kričfaluši, Jukl, Labík – Trubač (86. Havelka) – Gning (67. Čerepkai), Fila. Trenér: Frťala.
FC Slovan Liberec: Bačkovský – Mikula, Chaluš, Purzitidis – Fukala, Prebsl, Tetour (60. Doumbia), Preisler (60. Višinský) – Ghali, Tupta (83. Rabušic) – Kulenovićč (75. Horský). Trenér: Kozel.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME