12.04.2022

Potvrdí Real postup přes Chelsea?

Real Madrid

Redakce O2 TV Sport

S pohodlným náskokem dvou gólů z Londýna půjdou fotbalisté Real do čtvrtfinálové odvety s Chelsea. Studio Ligy mistrů startuje ve 20.15 hodin s moderátory Petrem Svěceným a Liborem Boučkem, jejichž hosty budou Vladimír Šmicer a František Straka, na Premier Sport 2.

Úterý 12. dubna 2022: Real Madrid – Chelsea FC

Real dokázal v prvním čtvrtfinálovém utkání zvítězit na stadionu Chelsea 3:1 a na Santiago Bernabéu chce dokonat postup. O vítězství Realu na Stamford Bridge rozhodl třemi brankami Karim Benzema, který vsítil hattrick ve druhém utkání Ligy mistrů po sobě.

„Minule jsme se dobře připravili a odehráli skvělé utkání. Kontrolovali jsme hru a hráli přesně to, co jsme potřebovali. Nesmíme ale zapomínat na to, že jsme teď teprve v poločase. Máme sice výhodu, ale v úterý to bude úplně jiný zápas. Chelsea je pořád nebezpečná, vždyť je to poslední vítěz Ligy mistrů,“ řekl trenér Realu Carlo Ancelotti, který v minulosti Chelsea vedl, pro www.uefa.com.

Pokud se Realu povedlo vyhrát venkovní utkání ve vyřazovací fázi, jen jednou se za posledních deset pokusů v Lize mistrů stalo, že by Ancelottiho muži nešli dál.

Při minulém utkání měl menší zdravotní potíže stoper Éder Militão, v základu naposledy proti Getafe už byl. Odvetné utkání ale prosedí jen na tribuně, protože ho do hry nepustí karty. Mimo hru zůstává i někdejší miláček fanoušků Chelsea Eden Hazard. Otázkou je taky start Ferlanda Mendyho, který s týmem ještě v pondělí naplno netrénoval.

Situace Chelsea není zrovna příjemná, ve španělském hlavním městě potřebuje vstřelit aspoň dvě branky a zároveň neinkasovat. „Chceme se pokusit o otočení výsledku, budeme hrát na maximum. Je to velký večer a velký zápas a my se pokusíme být v lepší formě a kondici než v prvním zápase,“ prohlásil Thomas Tuchel, kouč Chelsea.

„V elektronické tužce rozebereme Kantého s Kovačevićem, s experty Vladimírem Šmicerem a Františkem Strakou se zaměříme i na fenomén jménem Benzema,“ přiblížil program předzápasového studia jeden z moderátorů Petr Svěcený.

Začátek studia: 20.15 hodin. Moderátoři: Petr Svěcený a Libor Bouček. Hosté: Vladimír Šmicer a František Straka. Komentátoři: Tomáš Radotínský a Aleš Svoboda.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME