18.04.2023

Real přešel přes Chelsea

Real Madrid CF

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Realu Madrid v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů vyhráli 2:0 na hřišti Chelsea a v součtu s domácím triumfem 2:0 postoupili do semifinále. Obhájcům titulu zařídil dnešní vítězství dvěma góly Brazilec Rodrygo.

Real zdolal Chelsea ve stejné fázi soutěže jako před rokem a čtvrtfinále zvládl pojedenácté v řadě. Se 14 triumfy nejúspěšnější celek v historii Ligy mistrů zároveň prošel do semifinále pojedenácté z posledních 13 sezon. V něm se utká s vítězem dvojzápasu mezi Bayernem Mnichov a Manchesterem City, který ovládl první zápas 3:0.

První poločas souboje dvou posledních vítězů Ligy mistrů nabídl po jedné velké šanci na straně Chelsea i Realu. Rodrygova rána z pravé strany skončila na tyči a domácího Cucurellu krátce před pauzou vychytal tváří v tvář skvělým zákrokem Courtois, jenž v londýnském klubu odchytal v letech 2014 až 2018 čtyři sezony.

„Blues“ nezvrátili skóre na svou stranu ani po změně stran a nevyhráli sedmý soutěžní duel v řadě. Real se v úvodu první půle vymanil z tlaku a v 58. minutě zakončil brejk nadvakrát Rodrygo. Brazilský křídelník navíc přidal v 80. minutě pojistku po Valverdeho přihrávce před prázdnou bránu. Madridský velkoklub tak v play off vyřadil po Liverpoolu i další anglický celek.

Kapitán „Bílého baletu“ Benzema oslavil vítězstvím 150. start v Lize mistrů, který si připsal jako pátý hráč v historii. Chelsea prohrála i čtvrtý soutěžní zápas pod vedením staronového trenéra Lamparda, jenž bude u mužstva jako dočasný kouč do konce sezony.

Chelsea FC – Real Madrid 0:2 (0:0).
Branky:
58. a 80. Rodrygo. Rozhodčí: Orsato – Carbone, Giallatini – Irrati (všichni It). Žluté karty: Cucurella, James, Mudryk – Militao. Diváci: 39 453. První zápas: 0:2, postoupil Real.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME