20.04.2024

Slavii čeká souboj s Olomoucí, Slovácko hraje s Plzní

SK Sigma Olomouc

Redakce O2 TV Sport

Atraktivní program slibuje nedělní čtveřice utkání FORTUNA:LIGY, Slavia se doma utká se Sigmou, Slovácko vyzve Plzeň. Studio začne ve 14.30 hodin na O2 TV Fotbal.

V multidimenzi na O2 TV Fotbal můžete zhlédnout duely Liberec – Hradec Králové a Pardubice – Mladá Boleslav.

Neděle 21. dubna od 15.00 hodin: SK Slavia Praha – SK Sigma Olomouc

Slavia, jež minule prohrála po 13 kolech, prohrála jediný z uplynulých 15 vzájemných ligových utkání a v minulých třech zápasech s Olomoucí dala 10 branek, od října 2015 doma v lize Olomouc šestkrát po sobě porazila.

„Porážka s Plzní je velká komplikace, víme to. Nastavilo nám to nějaké zrcadlo a zbylých sedm zápasů musíme odehrát jinak,“ přiznal kouč Jindřich Trpišovský, který si může připsat 192. vítězství v historii samostatné ligy, čímž by překonal rekordmana Pavla Vrbu.

Slavia doma v lize prohrála jediný z minulých 32 duelů a sedmkrát za sebou tam zvítězila. „Právě tyhle těžké zápasy rozhodují, v tom musíme emočně přidat. Musíme to nahradit v zápasech, co přijdou, a začít hned proti Olomouci,“ konstatoval trenér týmu, který má s 20 inkasovanými góly nejlepší obranu ligy.

Olomouc minule v lize zvítězila po třech porážkách. „Chceme potrápit favorita, být pro něj nepříjemní a pokud možno uspět. Víme, že Slavia je výborný tým, hraje náročný fotbal evropské úrovně. Bude to pro nás velká výzva a pro některé kluky nová zkušenost. Čeká nás jiná role než v předchozích zápasech,“ vyhlásil trenér Hanáků Jiří Saňák.

Sigma venku v lize prohrála pět z minulých šesti duelů a získala tam jen 14 z celkových 36 bodů v sezoně. „Jedeme na Slavii s pokorou, ale to neznamená, že nemáme šanci uspět. Jsme přesvědčeni, že schopnosti na to tým má. Naší povinností je bojovat každou minutu, podobně jako třeba naposledy doma s Jabloncem. Prostě nechat své ego v šatně a bojovat za Sigmu,“ poznamenal.

Michal Hrdlička s expertem Davidem Kalivodou probere branky Juraje Chvátala, rozebere hru Mojmíra Chytila s tím, že hraje „proti svým“. „O atmosféře v klubu promluví trenér Jiří Saňák v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem, který také vyzpovídá Milana Kerbra,“ uvedl moderátor studia.

Neděle 21. dubna od 18.00 hodin: 1. FC Slovácko – FC Viktoria Plzeň

Slovácko, které doma v lize čtyřikrát po sobě prohrálo, v lize s Plzní třikrát za sebou neprohrálo, z toho získalo dvě vítězství. „Máme za sebou dva zápasy venku, které jsme odbojovali, ale nezískali ani bod. Ukázali jsme si věci, na kterých lze stavět. Musíme minimálně zopakovat důraz, s jakým jsme hráli v Hradci Králové, a přidat k tomu fotbalové věcí,“ řekl asistent trenéra Slovácka Jan Baránek.

Tým z Uherského Hradiště vyhrál tři z minulých čtyř domácích ligových zápasů s Plzní. Slovácko nezvítězilo pět kol po sobě – z toho zaznamenalo čtyři prohry – a v osmi z uplynulých devíti ligových utkání.

„Naším cílem je nyní zachránit sezonu. Už se nedíváme, jestli budeme v šestce či desítce, z obou se dá dostat do Evropy a o to se chceme pokusit. Plzeň i tuhle sezonu ukazuje, že je to skvělé mužstvo. Dlouhodobě patří do top trojky české ligy, hraje poháry. Mají hodně reprezentantů. Ale v domácím prostředí jsme schopni potrápit a porazit kohokoliv. Myslím, že to může být pěkný fotbal,“ uvedl.

Plzeň minule v lize vyhrála po dvou zápasech, ve čtvrtek prohrála v oslabení v odvetě čtvrtfinále Evropské konferenční ligy na půdě Fiorentiny 0:2 po prodloužení a vypadla. „Máme teď náročný program. Proti Fiorentině se nemáme za co stydět. Proti takovému soupeři je to složité v jedenácti, natož v deseti lidech. Fiorentina je herně lepší tým, o to více musíte běhat bez míče. Umocněné vyloučením našeho hráče byla náročnost utkání ještě vyšší,“ pronesl Miroslav Koubek, kouč Viktorie.

Západočeši venku lize devětkrát za sebou neprohráli, mají s 63 brankami nejlepší útok ligy. „Uvidíme, jak budeme vypadat v neděli na Slovácku,“ uvedl.

„S experty Antonínem Rosou a Václavem Kadlecem probereme formu Slovácka, řekneme si také o vystoupení Plzně ve Fiorentině,“ řekl moderátor David Sobišek s tím, že reportér David Nyč pohovoří s Veliče Šumulikoskim, sportovním manažerem Slovácka.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME