02.10.2022

Slovácko vyhrálo ve Zlíně

1. FC Slovácko

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slovácka zvítězili v 10. kole FORTUNA:LIGY ve Zlíně 2:0. O jejich branky se ve druhém poločase postarali Mirčás Duskí a Michal Trávník.

Tým z Uherského Hradiště tak v nejvyšší soutěži přerušil sérii pěti utkání bez vítězství a dobře se naladil na čtvrteční zápas ve skupině Evropské konferenční ligy proti Nice.

Slovácko v tabulce poskočilo na desáté místo, naopak „Ševci“, kteří naplno nebodovali počtvrté za sebou a vyhráli jediný z posledních sedmi domácích zápasů, jsou na předposlední patnácté pozici. Zlín prohrál čtvrtý z posledních pěti ligových duelů se Slováckem.

„Neberu to v součtu s těmi pohárovými zápasy, ale i v lize jsme drželi sérii, kdy jsme nevyhráli, a potřebovali jsme se nastartovat. Jsem velice rád, že jsme to zvládli, mančaft to může odpíchnout k lepším zítřkům,“ liboval si kouč Slovácka Martin Svědík, kterému se líbila zlepšená obrana jeho týmu, v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Ondřej Mihálik byl strůjcem první, a tedy vítězné trefy Slovácka ve Zlíně. Jeho oblouček z úhlu doklepl na malém vápně Duskí do prázdné branky. „Z mého pohledu šel můj balon asi nejspíš vedle, jsem rád, že tam Merčás byl a dorazil to. Zlín pak musel víc riskovat, a my jsme chodili do brejkových situací, druhý gól pak rozhodl,“ řekl útočník Slovácka. Jak hodnotí své výkony v novém působišti?

Podle Jana Jelínka byl zápas vyrovnaný a domácím chyběla jen efektivita v zakončení. „Ve druhém poločase jsme hráli hodně na míči, ale nedostávali jsme se moc do šancí. Nedotlačili jsme to tam ani ze standardek, kterými jsme si chtěli pomoct,“ uvedl zlínský kouč. Čím ho Slovácko překvapilo?

FC Trinity Zlín – 1. FC Slovácko 0:2 (0:0).
Branka:
47. Duskí, 81. Trávník. Rozhodčí: Machálek – Antoníček, Pochylý – Zelinka (video). Bez karet. Diváci: 4107.
FC Trinity Zlín: Rakovan – Cedidla, Kolář, Procházka, Bartošák (81. Hellebrand) – Didiba – Fillo (58. Dramé), Janetzký (81. Simerský), Hrubý (58. Vukadinović), Čanturišvili (90. Kovinić) – Jawo. Trenér: Jelínek.
1. FC Slovácko: Nguyen – Reinberk, Hofmann, Kadlec, Duskí (85. Sinjavskij) – Havlík, Daníček – Petržela (69. Tomič), Mihálik (69. Trávník), Kalabiška – Kozák (85. Vecheta). Trenér: Svědík.

Jablonec slaví třetí výhru v řadě, porazil i Brno

Fotbalisté Jablonce se po vítězství 3:1 nad Zbrojovkou posunuli se na osmé místo tabulky. Dvě branky domácích vítězů dal Jan Chramosta, jednu Vladimir Jovović, za Zbrojovku vyrovnával na průběžných 1:1 Jakub Řezníček. Ligový nováček, který venku prohrál poprvé v sezoně po třech výhrách, zůstává šestý.

„Jsem rád, že jsme potvrdili vítězství na Slovácku, dokázali jsme na ten zápas navázat výsledkově a trochu i výkonem. Dnes budu mít výtky směrem do obrany, směrem dopředu to bylo opět dobré,“ prohlásil jablonecký kouč David Horejš.

FK Jablonec – FC Zbrojovka Brno 3:1 (1:0).
Branky:
17. a 67. Chramosta, 61. Jovović – 59. Řezníček. Rozhodčí: Všetečka – Váňa, Arnošt – Franěk. Žlutá karta: Houska (Jablonec). Diváci: 2189.
FK Jablonec: Hanuš – Akpudje, Heidenreich (46. Surzyn), Krob – Považanec (46. Sejk) – Cools, Kratochvíl (72. Šulc), Houska, Jovović (82. Malínský), Polidar – Chramosta (80. D. Souček). Trenér: Horejš.
FC Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina (75. Hlavica), Šural, Štěrba, Matejov – Texl, F. Souček (68. Hladík) – Alli (68. Falta), Ševčík (75. Blecha), Granečný (68. Fousek) – Řezníček. Trenér: Dostálek.

Teplice rozstřílely Pardubice 5:1

Fotbalisté Teplic přehráli i díky hattricku Filipa Žáka poslední Pardubice 5:1 a bodovali počtvrté za sebou. Severočeši zdolali svého soupeře v nejvyšší soutěži na šestý pokus poprvé po předchozích pěti porážkách a posunuli se na 11. místo neúplné tabulky. Poslední Východočeši prohráli sedmé kolo v řadě a deváté z úvodních deseti.

Severočeši doma v lize neprohráli počtvrté za sebou, na první výhru na Stínadlech proti Pardubicím potřebovaly čtyři zápasy. Východočeši prohráli venku v ročníku nejvyšší soutěže i pátý duel a jsou tam nejhorším týmem soutěže.

„Bylo to snad nejvyšší vítězství pode mnou, toho si cením. Co se týče výkonu, střídaly se pasáže, které byly velmi dobré, pak i hluché, to k fotbalu patří. Během 90 minut nemůžete být jen nejlepší. Efektivita v útoku byla skvělá, vytvářeli jsme si šance. Kaňka je gól, který jsme dostali. Kluci věděli, o co hrají, chtěli zlomit sérii s Pardubicemi,“ pochvaloval si teplický kouč Jiří Jarošík.

FK Teplice – FK Pardubice 5:1 (2:0).
Branky:
41., 73. a 82. Žák, 21. Vondrášek, 59. Kučera – 90.+3 Hlavatý. Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Novák – Klíma. Žluté karty: Žák – Tischler, Černý. Diváci: 2614
FK Teplice: Mucha – Vondrášek, Knapík, Hybš – Hyčka, Kučera (81. Mareček), Jukl, Shejbal (85. Kodad) – Trubač (81. Křišťan) – Gning (80. Vachoušek), Žák (85. Emmer). Trenér: Jarošík.
FK Pardubice: Markovič – Chlumecký, Hranáč, Vlček – Kostka (46. Vacek), Hlavatý, Icha, Helešic (80. Kurka) – Zahradníček (80. Rosa), Sychra (69. Červenka), Tischler (46. Černý). Trenér: Kováč.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME