27.05.2023

Sparta chystá velké oslavy

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Posledním pátým kolem nadstavby vyvrcholí o víkendu první fotbalová liga. O mistrovi je už rozhodnuto od úterý, kdy po devíti letech získala titul Sparta. Její souboj s Plzní nabídne O2 TV Sport v rámci hlavního programu. Studio s moderátorem Michalem Hrdličkou začíná v 15.30 hodin.

Fanoušci mohou v multidimenzi na O2 TV Fotbal sledovat utkání Slavia–Slovácko a Bohemians–Olomouc. „Z Edenu se přihlásí reportér Radek Šilhan, aby promluvil s asistentem trenéra Josefem Muchou o Pavlu Juroškovi, jeho interview neunikne ani čerstvý padesátník Vladimír Šmicer. Tereza Kubíčková z Ďolíčku promluví o brankáři Bohemians,“ poznamenal Michal Hrdlička.

Sobota 27. května od 16.00 hodin: AC Sparta Praha – FC Viktoria Plzeň

Sparťané po úterní remíze 0:0 v Uherském Hradišti absolvovali první vlnu oslav a další je čeká v sobotu. Po zápase s Plzní na vyprodaném stadionu převezmou vítěznou trofej a následně se přesunou na sousední Letenskou pláň, kde bude pokračovat program s fanoušky. Na místě vyroste improvizované pódium, na které postupně přijde celý tým.

„Těším se na to, až v sobotu uvidím zaplněnou Letnou. Uvidíme spoustu šťastných lidí, kteří se budou těšit na to, až pozvedneme pohár. Bude to úžasný pocit a úžasný den pro všechny. Hráči dostali po titulu volno, ale teď před sebou máme ještě jeden zápas, který chceme zvládnout,“ řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Sparťané věří, že si oslavy nepokazí na hřišti a ligovou neporazitelnost protáhnou už na 22 utkání. Letenští zvítězili nad Plzní v obou předchozích zápasech sezony, na konci dubna 2:1 díky penaltě v nastavení. „Chceme vyhrát a zakončit ligu s maximálním možným počtem bodů. Nepůjdeme to jen odehrát,“ dodal záložník Lukáš Sadílek.

Plzeňští dohrávají ročník s jistotou třetího místa v hlubokém útlumu – šest kol po sobě naplno nebodovali a v posledních třech duelech utrpěli porážku. „Na angažmá v Plzni budu vzpomínat pozitivně. První rok a půl famózní, ale teď půlrok hodně špatný. Vyžíráme si to až do dna, výsledky nemáme. Mrzí mě, že odcházím v době, kdy se evidentně nedaří,“ pověděl plzeňský kouč Michal Bílek.

Zápas na Letné bude závěrečným na lavičce Západočechů pro bývalého trenéra Sparty Michala Bílka, jenž po sezoně ve Viktorii skončí. „Chtěli jsme se rozloučit vítězně doma s Bohemkou, což se nám bohužel nepovedlo, takže bychom rádi zakončili sezonu co nejlépe na Spartě,“ doplnil.

„S experty Zdeňkem Folprechtem a Petrem Mikolandou nejprve rozebereme chyby Jindřicha Staňka v jarní části FORTUNA:LIGY, poté zkusíme rozklíčovat, kdo by mohl nahradit Michala Bílka na plzeňské lavičce. Hlavním tématem Sparty bude její zisk mistrovského titulu, který okomentuje sportovní ředitel Letenských Tomáš Rosický s reportérem Vladimírem Grebennikovem, jenž také vyzpovídá asistenta trenéra Luboše Loučku,“ dodal Michal Hrdlička.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME