29.11.2023

Sparta míří do Hradce Králové

HC Sparta Praha / Jan Beneš

Redakce O2 TV Sport

Souboj sedmého se druhým v Tipsport extralize nabídne O2 TV Sport v rámci čtvrtečního programu Tipsport extraliga. Mountfield HK přivítá ve své aréně pražskou Spartu. Předzápasový program, kterým provede moderátor Jan Velart, začíná v 17.30 hodin.

Hradci Králové se nyní daří, dokázal zvítězit v šesti v posledních osmi duelech. Naposledy v úterý doma porazil Olomouc 5:3, ač po čtyřech minutách prohrával 0:2. „Důležitý byl gól na 1:2 v závěru první třetiny, ten nás trošičku nakopl a od té doby jsme se v utkání zlepšovali. Ve druhé části se nám podařilo otočit skóre, škoda chyby na konci, kdy Olomouc znovu srovnala. Týmovým výkonem se nám nakonec podařilo dojít k důležitému vítězství, protože Olomouc je těžký soupeř a tady to jenom potvrdila,“ ohlédl se za utkáním hlavní kouč Východočechů Tomáš Martinec.

Mountfield z posledních osmi duelů porazil Pražany jen jednou. „Přijede kvalitní soupeř, ale už s Pardubicemi jsme si dokázali, že jsme s nimi odehráli dobrý zápas, prohráli jsme jej po svých chybách. Proti Spartě hrajeme doma, budou nás hnát fanoušci. Budeme-li se držet naší hry, bude to zajímavý zápas a, věřím, získáme i body,“ navázal pro klubový YouTube kanál útočník David Šťastný.

Sparťanům se na stadionech soupeřů daří, však v šesti utkáních za sebou dokázali bodovat, pětkrát dokonce zvítězit. Naposledy ale hráli doma, před více než 16 tisíci fanoušky porazili litvínov. „Hrát v takové atmosféře a před tolika lidmi je něco neuvěřitelného. Bylo to zároveň pro mě také speciální, poprvé se přišla podívat moje novorozená dcerka na zápas. Doufám, že taková atmosféra bude po celou sezonu,“ řekl pro www.hcsparta.cz útočník Josh Kestner.

„Očekávám v Hradci Králové úplně stejný zápas jako vždycky. Extraliga je velmi vyrovnaná. My chceme v Hradci urvat tři body a vyhrávat, akorát si musíme dát pozor na zbytečná vyloučení, o kterých jsme mluvili,“ dodal.

„S expertem Romanem Málkem rozebereme situaci v královéhradeckém brankovišti. Také u Sparty se pobavíme nad gólmanskou dvojicí, Kovář–Kořenář,“ poznamenal moderátor Jan Velart s tím, že otázkám reportéra Jana Hrabala budou čelit Robert Hrdina, trenér gólmanů Mountfieldu, a sparťanský obránce David Němeček.

Čtvrteční program Tipsport extraligy

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME