26.04.2024

Třinec vybojoval sedmý zápas v neděli v Pardubicích

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

O vítězi hokejové Tipsport extraligy rozhodne až poslední sedmý zápas. Obhájci titulu – Oceláři – porazili v pátek v domácím prostředí Dynamo 4:1 a vyrovnal v sérii na 3:3. Klíčová bitva o zlato se odehraje v neděli na východě Čech od 19.00 hodin, předzápasový program začne o 45 minut dříve na O2 TV Sport.

Svěřenci kouče Zdeňka Motáka si díky gólům Martina Růžičky, který se trefil poprvé v letošním play off, a Patrika Hrehorčáka vypracovali v první třetině dvoubrankový náskok. Před polovinou utkání ho navýšil v přesilovce kapitán Petr Vrána. Hosté se prosadili v početní výhodě při hře bez gólmana v čase 56:02 zásluhou Roberta Kousala, definitivně rozhodl Hrehorčák.

Slezané, kteří v play off vyhráli 15 sérií za sebou, mají dál naději na zisk pátého titulu v řadě. Pokud uspějí i v neděli, budou prvním týmem, který na cestě k titulu vyhrál všechny série 4:3. Ve čtvrtfinále uspěli Oceláři v sedmém utkání s Českými Budějovicemi, proti Spartě otočili jako první v extraligovém play off stav 0:3.

„Je důležité, že jsme udělali ten bod, který nás vrací zpátky do Pardubic. Chtěli jsme se tu s fanoušky rozloučit s kvalitním výkonem, což se nám povedlo. Podali jsme výborný výkon, vstřelili jsme góly a měli další brankové příležitosti. Je to spokojenost, ale s pokorou,“ zhodnotil trenér Ocelářů Zdeněk Moták v rozhovoru s Janem Hrabalem.

Jak hodnotí utkání a srovnání série Daniel Voženílek? „Pocity jsou dobrý, protože jsme to srovnali, což jsme chtěli. Další sedmý zápas, na to už jsem si za ty dva roky tady zvykl. Těšíme se. Musíme podat zodpovědný výkon a vydat ze sebe maximum,“ uvedl.

„Myslím si, že třetí třetina byla z naší strany dobrá. Kluci hráli těch posledních patnáct minut dobře. Ty první dvě nám nevyšly. Ta tíha toho okamžiku se na nás projevila, ale my se z toho poučíme a nachystáme se na ten sedmý zápas,“ řekl jasně trenér Marek Zadina. Je podle něj domácí prostředí výhodou?

HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:0, 1:0, 1:1).
Branky a nahrávky:
14. M. Růžička (D. Voženílek, Helewka), 16. Hrehorčák (Čacho, Dravecký), 30. P. Vrána (Cienciala, Kundrátek), 59. Hrehorčák – 57. R. Kousal (Čerešňák, A. Musil). Rozhodčí: Hribik, Šír – Lhotský, Synek. Vyloučení: 3:5, navíc Voženílek, Helewka – A. Musil, Paulovič všichni 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:3.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – Marian Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, P. Vrána, Miloš Roman – Kurovský. Trenér: Moták.
HC Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, T. Dvořák, Hájek, Vála, od 41. navíc Michal Houdek – Hyka, L. Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – M. Kaut, A. Musil, Paulovič – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME