25.03.2024

„Raritní série“ pokračuje v úterý. Souboj Litvínova s Brnem nabídne hlavní program O2 TV Sport

HC Verva Litvínov

Redakce O2 TV Sport

„Už to říkám posté, dnes vyhrají hosté!“ Takovými pokřiky často podporují svůj celek fanoušci venkovních týmů na stadionech soupeřů. A v sérii Vervy s Kometou toto rčení platilo ve všech odehraných zápasech. Ten šestý mohou nejen příznivci obou klubů zhlédnout v toto úterý v rámci hlavního programu na O2 TV Sport, moderátor Jan Homolka se přihlásí v 16.45 hodin, své postřehy doplní experti Jakub Koreis a Roman Málek.

Tahle série trhá všechny teorie o výhodě domácího prostředí. Nejprve Litvínov dokázal vyhrát v Brně 3:2 po samostatných nájezdech a 5:1, Kometa zase urvala oba zápasy (4:3 a 5:1) na Zimním stadionu Ivana Hlinky. A v neděli? Duel ve Winning Group Areně rozseklo prodloužení a trefa Nicolase Hlavy v 70. minutě.

„Nepovedlo se nám, co jsme potřebovali, musíme zmobilizovat síly a jet do Litvínova tak, abychom se ještě vrátili do domácího prostředí,“ řekl po skončení nedělního duelu hlavní kouč Komety Jaroslav Modrý.

Jihomoravané byli vyjma prodloužení (7:6) ve všech třetinách střelecky pasivnější, a to 11:14, 9:10 respektive 3:10. „Kluci hráli dobře, soupeř se vrátil přesilovkou, nechali jsme ho dlouho v zápase. Oni jsou optimistický tým a čekali na svoji šanci. Musíme se prostě dobře připravit na šestý duel a to je všechno,“ prohlásil.

Verva bude moci na svém stadionu zaútočit na postup do semifinále. „Myslím si, že od druhé třetiny jsme výrazně zlepšili herní disciplínu, na druhou stranu musím říct, že od té doby byl zápas vyrovnaný 50 na 50. Nakonec jsme si výhru vzali my. Série tak ale zůstává stále vyrovnaná,“ nechal se po zápase v Brně slyšet kouč Litvínova Karel Mlejnek.

Střelec vítězné branky Nicolas Hlava si cenil nejen výhry, ale i způsobu, jak k němu tým došel: „Zase přijde nějaká nová energie, play off je hodně těžké. My musíme s pokorou pokračovat dál a zase si ukázat nějaké chyby a vyvarovat se jich.“

V úterý bude mít Litvínov před vlastními fanoušky možnost postoupit, ale musí dokázat to, co se dosud ani jednomu týmu v sérii nepovedlo: vyhrát na svém stadionu. „Připravíme se tak, abychom vyhráli. Nevím, proč zatím vždy vyhrávají hosté, ale snad to zlomíme a doma ukončíme,“ dodal zatím posledního gólu série.

Program nejbližších utkání čtvrtfinále play off Tipsport extraligy

Úterý 27. března 2024

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME