05.12.2021

Baník díky povedenému nástupu přehrál Dynamo

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy porazili v utkání 17. kola první ligy České Budějovice hladce 4:1.

Slezané o výhře rozhodli třemi góly hned v úvodní půlhodině, kdy se postupně trefili Jiří Klíma, Jiří Fleišman a David Buchta. V 85. minutě snížil střídající Michal Škoda, ale poslední slovo měl vzápětí domácí Nemanja Kuzmanovič. Baník prodloužil sérii bez porážky na šest kol a v tabulce si upevnil páté místo. Jihočeši venku v lize potřetí za sebou nebodovali a jsou desátí.

„Vzali jsme si k srdci věci, které nefungovaly ve Zlíně. V první půli jsme plnili, co jsme naplánovali. Škoda, že jsme k tomu nepřidali i druhý poločas,“ zhodnotil duel ostravský kouč Ondřej Smetana v rozhovoru s Klárou Janáčkovou.

Kapitán ostravského Baníku Jiří Fleišman se po vynucené stopce za karty vrátil ve velké formě. K výhře 4:1 nad Českými Budějovicemi pomohl gólem z volného kopu, kdy téměř z brankové čáry zaskočil brankáře u bližší tyče. „Nakonec zůstal ve zdi jen jeden hráč, tak jsem to zkusil. Vyšlo to fantasticky,“ liboval si zkušený obránce.

„Když je to v sedmé minutě 0:2, těžko se s tím něco dělá. V prvním poločase byla naše hra dozadu slabá. Baník byl lepší, vyhrál zaslouženě,“ řekl David Horejš, trenér Českých Budějovic.


FC Baník Ostrava – SK Dynamo České Budějovice 4:1 (3:0).
Branky:
2. Klíma, 7. Fleišman, 27. Buchta, 87. Kuzmanovič – 85. Škoda. Rozhodčí: Batík – Horák, Pochylý – Zelinka. Žluté karty: Klíma – Bassey, Králik, Vais, Van Buren. Diváci: 1000 (omezený počet).
Ostrava: Budinský – Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman – De Azevedo (82. Potočný), Kaloč, Klíma, Tetour (69. Budínský), Buchta (61. Sor) – Almási (61. Kuzmanovič). Trenér: Galásek.
České Budějovice: Vorel – Čolič, Havel, Králik, Skovajsa (40. Sladký) – Valenta, Hellebrand (46. Vais) – Van Buren, Mihálik (46. Čavoš), Tolno (40. Mršič) – Bassey (71. Škoda). Trenér: Horejš.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME