18.04.2024

Jágrovo Kladno zvládlo i druhý zápas baráže

Rytíři Kladno

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Kladna vyhráli i druhý domácí zápas baráže o Tipsport extraligu, zvítězili nad Vsetínem 7:2 a vedou v sérii na čtyři výhry 2:0.

Gólem a asistencí se na úspěchu Rytířů podílel dvaapadesátiletý hrající majitel Jaromír Jágr, který se představil poprvé od 10. února od duelu s Vítkovicemi. Dvakrát za vítěze skórovali Antonín Melka s Martinem Procházkou, tři asistence si připsal Jakub Strnad.

Jágr nastoupil v 52 letech v druhém utkání baráže o extraligu a po posunutí věkového rekordu navíc přispěl k výhře domácích Rytířů 7:2 nad Vsetínem gólem a asistencí. Jágr, jemuž je 52 let a 63 dnů, překonal i nejstaršího hráče historie NHL Gordieho Howea, který hrál ve věku 52 let a 11 dnů.

Jágr se představil v zápase poprvé po 52. narozeninách. V této sezoně odehrál v základní části za Kladno 15 zápasů a připsal si čtyři asistence.

Druhý nejproduktivnější hráč historie NHL naposledy nastoupil 10. února v dohrávce 29. kola extraligy při domácí porážce s Vítkovicemi 2:3. Tedy týden předtím, než při slavnostním ceremoniálu vyřadil jeho dres s číslem 68 v NHL Pittsburgh.

V druhém barážovém utkání proti Vsetínu Jágr hned po 119 sekundách otevřel skóre. Byl to jeho první gól od 26. února loňského roku, kdy se prosadil v 50. kole extraligy při domácí prohře s Vítkovicemi (1:2). V druhé třetině se pak asistencí podílel na pátém gólu Rytířů, který vstřelil Antonín Melka.

„Jaromír Jágr měl hezký comeback, prvním dotekem s pukem dal hned gól. My jsme měli dobrý začátek, dostali jsme se do dvoubrankového vedení. Soupeři pomohla přesilovka a pak měl pětiminutový momentum. Druhou třetinu jsme odehráli výborně pohybově, vytvářeli jsme si šance,“ zhodnotil v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou kladenský trenér Otakar Vejvoda. Co říká na častá vyloučení v týmu?

Martin Procházka patřil mezi důležité hráče v zápase se Vsetínem, dvěma góly pomohl Kladnu k druhé výhře. Co říká na svou formaci? „Na tréninku jsme z toho měli dobrý pocit, šlapalo nám to. Včera jsme si v první třetině k sobě trochu hledali cestu. Přeci jen trénink je něco jiného než zápas. Dneska nám vyšlo všechno, na co jsme sáhli. Jsme za to samozřejmě rádi,“ usmíval se.

„Měli jsme špatné vstupy do obou dvou třetin. Ještě za stavu 2:1 pro Kladno jsme měli čistou gólovku, ten remízový stav by nás možná postavil na nohy. Nicméně se tak nestalo. Vít Jonák, náš důležitý hráč, pak dostal trest do konce utkání a ta sestava se nám rozsypala. Máme dva dny na to se dát dohromady. Musíme bojovat a hrát o každý dílčí úspěch,“ řekl trenér Jiří Weintritt. Přemýšlel tým o střídání brankářů?

Rytíři Kladno – VHK Robe Vsetín 7:2 (3:1, 4:1, 0:0).
Branky a nahrávky:
2. Jágr (J. Strnad), 9. Tralmaks (Filip), 20. Melka (J. Strnad, Ticháček), 22. Smoleňák (Tralmaks, Sideroff), 23. Melka (J. Strnad, Jágr), 34. M. Procházka (Slováček), 37. M. Procházka (Jarůšek) – 10. Jonák (Teper, Š. Jenáček), 27. Klhůfek (Teper, Š. Jenáček). Rozhodčí: Vrba, Šindel – Brejcha, Špůr. Vyloučení: 10:7, navíc Jonák (Vsetín) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:2. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 2:0.
Rytíři Kladno: Brízgala – Ticháček, T. Hejda, Babka, Slováček, Martenet, Veber – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Sideroff, Smoleňák – Kusý, Pytlík, Frolík – Jágr, Melka, J. Strnad. Trenér: O. Vejvoda ml.
VHK Vsetín: P. Romančík – Š. Jenáček, Hryciow, Teper, Staněk, Larsen, Ondračka, Kojo – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, M. Kratochvil, Hořanský – Š. Bláha, Matějček, Holec – Zabusovs, Kern, O. Machala. Trenér: Weintritt.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME