24.03.2024

Motor se nevzdává! České Budějovice dokázaly vyhrát v Třinci

HC Oceláři Třinec / Marian Ježowicz

Redakce O2 TV Sport

Hokejisté Českých Budějovic v neděli vyhráli na ledě mistrovských Ocelářů 3:2 a snížili stav čtvrtfinálové série play off Tipsport extraligy na 2:3. Šestý vzájemný duel, který nabídne multidimenze O2 TV Sport, zhlédne Budvar aréna v úterý od 17.30 hodin.

Jihočeši vedli po dvou třetinách brankami Jáchyma Kondelíka a Pavla Pýchy o dva góly. Obhájce titulu ale v rozmezí tří minut v úvodu třetí části vyrovnal trefami Viliama Čacha a Daniela Voženílka. Dramatický duel rozhodl Milan Gulaš v čase 55:52.

„Nebylo to pro nás ve třetí třetině jednoduché, dostali jsme dva rychlé góly a soupeř tlačil. Z jedné povedené akce jsme dali gól, ještě jsme přečkali oslabení tři na pět. Měli jsme velké štěstí a uválčili jsme to. Jsem strašně rád, že jsme sérii ještě vrátili do Budějovic,“ těší českobudějovického kouče Ladislava Čiháka.

Milan Gulaš vystřelil Českým Budějovicím druhou čtvrtfinálovou výhru. „Dvě třetiny jsme plnili plán na sto procent. Pak jsme vstoupili do té třetí, hned první střídání jsme dostali gól. Třinec chytil pětiminutovku, kdy to u nás hodně hořelo, naštěstí jsme to uklidnili za stavu 2:2. Zlomovým momentem bylo ubránění oslabení tři na pět. A pak se to přiklonilo k nám. Teď se cítíme velmi dobře,“ hlásil kapitán Motoru.

V úvodu třetí třetiny přitom svěřenci kouče Zdeňka Motáka vstřelili dva góly a byli na koni. „Za čtyři minuty bylo srovnáno, měli jsme tlak, šance, střely. Bohužel jsme nedali, neproměnili jsme přesilovku pět na tři. To jsou situace, za které jste potom potrestáni. Do dalšího zápasu jdeme se zvednutými hlavami, pořád vedeme,“ zhodnotil.

HC Oceláři Třinec – Banes Motor České Budějovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1).
Branky a nahrávky:
41. Čacho (Marinčin, A. Nestrašil), 44. D. Voženílek (M. Růžička, Kundrátek) – 13. Kondelík (M. Doudera, M. Beránek), 34. Pýcha (Pech, Kondelík), 56. Gulaš (Ordoš). Rozhodčí: Hradil, Jiří Ondráček I. – Jiří Ondráček II., Špůr. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:2.
HC Oceláři Třinec: Mazanec – Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Polášek, Šenkeřík – M. Růžička, A. Nestrašil, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, P. Vrána, M. Roman – Hrehorčák, Čacho, Dravecký. Trenér: Moták.
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina – Kachyňa, M. Doudera, Štich, Pýcha, Vráblík, Gulaši, Štich – Gulaš, Kondelík, M. Beránek – D. Simon, F. Přikryl, Ordoš – Valský, Pech, Kubík – M. Toman, Vopelka, Koláček. Trenér: Čihák.

A zase hosté: Litvínov uspěl v Brně

Hokejisté Litvínova vyhráli v pátém čtvrtfinále play off Tipsport extraligy v Brně 2:1 v prodloužení. V čase 69:50 dokonal obrat v utkání Nicolas Hlava.

Severočeši dodrželi tradici výher hostujících týmů v této sérii a vedou 3:2 na zápasy. V úterý budou před vlastním publikem útočit na postup, do semifinále mohou vstoupit po devíti letech.

Šestý zápas série hrané na čtyři vítězství se bude hrát v úterý v Litvínově, fanoušci jej budou moci sledovat na hlavním programu O2 TV Sport se startem studia v 16.45 hodin.

HC Kometa Brno – HC Verva Litvínov 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 – 0:1).
Branky a nahrávky:
17. Moses (A. Zbořil, Vincour) – 49. Kirk (O. Kaše, Jaks), 70. Hlava (M. Sukeľ). Rozhodčí: Květoň, Hribik – Hynek, Šimánek. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno). Stav série: 2:3.
HC Kometa Brno:­ D. Furch – Gazda, Kučeřík, Holland, Ščotka, Moro, L. Kaňák – J. Kos, Marcinko, K. Pospíšil – Flek, Cingel, Zaťovič – Moses, A. Zbořil, Vincour – Kohout, Kollár, Okál. Trenér: Modrý.
HC Verva Litvínov: M. Tomek – Jaks, Zīle, Demel, Baránek, D. Zeman, Czuczman, Šalda – O. Kaše, D. Kaše, Hlava – Koblasa, M. Sukeľ, Kirk – Abdul, Jurčík, A. Kudrna – Havelka, Zygmunt, Maštalířský. Trenér: Mlejnek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME