17.03.2024

Slavia přehrála Liberec

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie v 25. kole FORTUNA:LIGY porazili doma 3:0 Liberec. V Edenu se dvakrát prosadil Václav Jurečka, nejprve v 15. minutě z penalty otevřel skóre a v závěru utkání stanovil konečný výsledek. Mezitím se v 83. minutě trefil střídající Mojmír Chytil.

Slávisté doma v nejvyšší soutěži naplno bodovali pošesté v řadě. Liberec zdolali i podruhé v ligové sezoně, na podzim uspěli pod Ještědem po obratu 3:2. Slovan nenavázal na výhru 1:0 s Karvinou v minulém kole a v Edenu nebodoval v pátém ligovém zápase po sobě. Severočeský celek nezvítězil ani ve 12. venkovním utkání v ligovém ročníku a je na deváté příčce o skóre za Teplicemi.

„Ten výsledek vypadá přesvědčivě, ale nebyl to jednoduchý zápas. Liberec hrál velmi dobře, hlavně v druhém poločase. My měli v zápase takové vlny, dobře jsme do něj vstoupili, ale ke konci poločasu jsme pustili Liberec do hry. V druhém nám pak chyběla v jednu chvíli energie a nebyli jsme schopní hrát. Po střídáních ti hráči pak zvrátili zápas v náš prospěch,“ zhodnotil trenér Jindřich Trpišovský v rozhovoru s Davidem Nyčem.

Václav Jurečka podal proti Liberci skvělý výkon, dvěma brankami se podílel na další důležité výhře Slavie: „Jsem rád, že jsem je dal a pomohl týmu k tomu, abychom dnes vyhráli. Liberec byl strašně těžkým soupeřem. Po prvním gólu jsme trochu polevili a pustili je do šancí. To by se tu stávat nemělo. Takže jsme rádi, že jsme v druhém poločase přidali nějaké branky a vyhráli.“

„Začátek zápasu jsme nechytli, mám pro to trošku pochopení. Pod takovou kulisou kluci nehrají každý den a na takové trávě jsme ještě krom zápasu na Spartě nebyli. Dostali jsme gól, pak se trošku zvedli a vyrovnalo se to. V druhé půli zápas lámala trojšance Kulenoviče, Slavia tam dělala nějaké chyby, my toho ale nedokázali využít. Když jsme chtěli jít do rizika, dostali jsme gól a to definitivně ten zápas rozhodlo,“ přiznal liberecký trenér Luboš Kozel.

SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec 3:0 (1:0).
Branky:
15. z pen. a 90. Jurečka, 83. Chytil. Rozhodčí: Černý – Paták, Podaný – Rouček. Žluté karty: Purzitidis, Chaluš (oba Liberec). Diváci: 17 513.
SK Slavia Praha: Staněk – Douděra (68. Schranz), Holeš, Zima, Diouf (46. Zmrzlý) – Ševčík (55. Zafeiris), Oscar – Jurásek (74. Provod), Jurečka, Wallem – van Buren (55. Chytil). Trenér: Trpišovský.
FC Slovan Liberec: Vliegen – Mikula, Chaluš, Purzitidis – Fukala (78. Penner), Varfolomejev (58. Doumbia), Žambůrek, Ghali (58. Preisler) – Višinský (78. Kok), Tupta (87. Lexa) – Kulenović. Trenér: Kozel.

Viktoria využila přesilovku a veze všechny body z Jablonce

Fotbalisté Plzně zvítězili v Jablonci 2:1 a upevnili si třetí místo. Cestu k šesté ligové výhře v řadě otevřel Lukáš Hejda. Po změně stran sice střídající Jan Chramosta vyrovnal, ale po vyloučení domácího Matěje Polidara vstřelil šest minut před koncem vítězný gól Tomáš Chorý.

Severočeši prohráli po čtyřech kolech, doma v lize vyšli bodově naprázdno po šesti zápasech a poprvé od říjnového zápasu s Bohemians a v tabulce zůstali desátí.

Domácí se museli obejít bez disciplinárně potrestaného Kolumbijce Hurtada. Na lavičce začal nejlepší týmový střelec Chramosta, který není úplně fit. Plzni ve srovnání s úspěšnou čtvrteční odvetou v Evropské konferenční lize proti Servette Ženeva chyběl vykartovaný Brazilec Cadu a volno dostali Jemelka, Kalvach a Kopic. Zato poprvé v nejvyšší soutěži nastoupil útočník Metsoko z Toga, který v zimní přestávce přišel z druholigového Vyškova, a na ligový trávník se po operaci achilovky poprvé od loňského května vrátil Havel.

FK Jablonec – Viktoria Plzeň 1:2 (0:1).
Branky:
73. Chramosta – 20. Hejda, 84. Chorý. Rozhodčí: Pechanec – Pečenka, Kotalík – Adámková. Žluté karty: Kratochvíl, Polidar, F. Souček, Látal (trenér) – Hranáč, Chorý, Červ, Šulc, Kalvach. Červená karta: 79. Polidar. Diváci: 3011.
FK Jablonec: Hanuš – Štěpánek (50. Černák), Tekijaški, F. Souček – Kratochvíl, Nebyla (88. Krulich) – Čanturišvili, Hollý (88. Hübschman), Polidar – Drchal (70. Chramosta), Martinec. Trenér: Látal.
FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Hranáč, Hejda, Dweh – Havel, Traoré (76. Kalvach), Červ, Souaré – Metsoko (60. Vydra), Šulc – Chorý (90. Kliment). Trenér: Koubek.

Baník uspěl v Pardubicích

Fotbalisté Ostravy zvítězili v Pardubicích 1:0. O jedinou branku se v druhém poločase postaral po rohovém kopu obránce Filip Blažek.

Domácí dohrávali bez dvou vyloučených Martina Chlumeckého a Pabla Ortize, červenou kartu dostal také trenér Radoslav Kováč. Baník je v tabulce pátý, Východočeši zůstali na třinácté příčce.

Pardubice si po nadějném vstupu do jara komplikují situaci. V posledních pěti kolech nezvítězily a v lize čtyřikrát po sobě prohrály. Ostravě se na hřištích soupeřů daří. Venku v nejvyšší soutěži zvítězila ve čtyřech z posledních pěti duelů a v ročníku tam získala 22 z celkových 37 bodů.

Slezané zaznamenali třetí venkovní ligovou výhru za sebou. Východočeši doma v lize vyhráli jediný z posledních 10 duelů a v sezoně tam získali jen 10 z celkových 23 bodů. Baníku podlehli v nejvyšší soutěži po třech utkáních.

FK Pardubice – FC Baník Ostrava 0:1 (0:0).
Branka:
69. Blažek. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Hrabovský – Petřík. Žluté karty: Ortiz, Chlumecký – Boula, Buchta, Rigo, Letáček, Rusnák. Červené karty: 72. Chumecký, 74. Kováč (trenér), 78. Ortiz (všichni Pardubice). Diváci: 4107.
FK Pardubice: Kinský – Icha, Kukučka, Ortiz, Chlumecký – Hlavatý, Solil (89. Donát), Kissiedou (71. Míšek) – Patrák (80. Mareš) – Brdička (71. Sychra), Krobot (80. Černý). Trenér: Kováč.
FC Baník Ostrava: Letáček – Juroška, Blažek, Lischka, Kpozo – Boula (90.+5 Grygar) – Buchta (83. Rusnák), Rigo, Šín (89. Klíma), Ewerton – Tanko (83. Adediran). Trenér: Hapal.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME