27.04.2024

Sparta jede do Olomouce, Slavia do Hradce Králové

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Jdeme do finále! Poslední kolo základní části sezony FORTUNA:LIGY je tu. Hlavní pozornost míří do Olomouce, kde hraje Sparta, a do Hradce Králové, který hostí Slavii. Studio začne ve 14.00 hodin na O2 TV Sport.

Premier Sport 2 nabídne souboj Plzně s Teplicemi, ostatní zápasy 30. kola nejvyšší soutěže můžete zhlédnout v multidimenzi O2 TV Fotbal.

Neděle 28. dubna od 15.00 hodin: SK Sigma Olomouc – AC Sparta Praha

Olomouc vyhrála jediné z minulých pěti ligových zápasů, ve dvou kolech za sebou ale bodovala. „Těšíme se na Spartu moc, protože vyprodaný stadion do posledního místa je u nás unikátní situace. Tohle jsou ty chvíle, pro které fotbal děláme, je to odměna. Věřím, že budeme favoritovi dobrým soupeřem,“ uvedl kouč Hanáků Jiří Saňák, jenž v minulosti dělal asistenta trenéra ve Spartě.

Sigma vyhrála jen minulý z posledních osmi odehraných domácích ligových zápasů. „Uvědomujeme si kvalitu soupeře, která je jednoznačná. Sparta je typologicky a způsobem hry trochu jiný soupeř než Slavia. K tomu, abychom uspěli i tentokrát, budeme potřebovat podobné atributy jako minulý týden. Znovu je to o víře ve vlastní síly, ale také o sebeobětování se pro tým,“ navázal.

Sparta prohrála jediný z posledních osmi odehraných vzájemných ligových zápasů a s Olomoucí v nejvyšší soutěži čtyřikrát po sobě bodovala – z toho zaznamenala tři vítězství. Minule v lize v Olomouci zvítězila po dvou zápasech.

„Je pěkné, že jsme si zajistili první místo (po základní části). Dává nám to výhodu do nadstavby. Teď nás čeká Olomouc, kam nás přijede podpořit hodně fanoušků,“ nechal se slyšet asistent trenéra Lars Friis. Příznivci Letenských vykoupili severní tribunu, na Hanou by se jich mělo sjet 4500.

Sparta, která má s 66 góly nejlepší útok ligy, venku v lize vyhrála šest z posledních sedmi odehraných zápasů a s 32 body je tam nejlepším týmem v ročníku. Prrohrála jediný z minulých 16 ligových zápasů a pět kol po sobě bodovala. „Olomouc ukázala velký charakter. Moc se jim v poslední době nedařilo, ale zvedli se a minule remizovali na Slavii. Všechno ale záleží jen na nás,“ prohlásil.

Neděle 28. dubna od 15.00 hodin: FC Hradec Králové – SK Slavia Praha

Hradec Králové v posledních dvou odehraných domácích ligových duelech Slavii porazil, v obou případech hrál v azylu v Mladé Boleslavi. „Slavia je samozřejmě pod obrovským tlakem, ale má zkušenosti s Ligou mistrů i dalšími evropskými poháry,“ uvedl Stanislav Hejkal, asistent trenéra Východočechů.

„Votroci“, kteří prohráli jediné z posledních 10 odehraných kol a v lize čtyřikrát po sobě bodovali, doma v lize třikrát po sobě zvítězili a získali tam 25 z celkových 37 bodů v sezoně.

„Na lavičce bude mít Slavia druhý tým, který by také mohl hrát o ligový titul. Každý post má minimálně zdvojený, takže její hráči nikdy nemají o motivaci nouzi. K soupeři musíme přistoupit s maximální pokorou. Je to stále pražská Slavia, která má obrovskou kvalitu,“ dodal.

Slavia minule Hradec Králové v lize porazila poprvé po třech zápasech, v prosinci navíc v osmifinále domácího poháru zvítězila v Hradci 2:0 po prodloužení. „Po výměně trenéra, ke které došlo na jaře, uhrál Hradec spoustu dobrých výsledků. Z posledních 10 kol prohrál jen na Letné 1:2, zvítězil ve třech z posledních čtyř zápasů,“ pronesl Jindřich Trpišovský, hlavní kouč Pražanů.

Červenobílí prohráli jediné z minulých 15 ligových utkání, dvě kola po sobě ale nezvítězili. Slavia, jež má s 22 inkasovanými góly nejlepší obranu ligy, venku v lize minule prohrála po 14 zápasech. „Hradec Králové má formu, je v dobrém rozpoložení. Udělali určité personální změny, měnili rozestavení. Hrají nepříjemný fotbal, hodně pracovitý. V posledních dvou sezonách jsme s nimi poztráceli spoustu bodů. Musíme se dobře připravit a neopakovat chyby z předchozích zápasů,“ doplnil.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME