17.03.2024

Slavia se utká s Libercem, Sparta přivítá Hradec Králové

FC Hradec Králové

Redakce O2 TV Sport

Obě pražská „S“ jdou do nedělních bojů v rámci 25. kola FORTUNA:LIGY. Slávisté budou chtít uspět proti Liberci, Sparta se ve své aréně střetne s Hradcem Králové. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začne ve 14.30 hodin na O2 TV Sport.

Fanoušci mohou v multidimenzi sledovat zápasy Jablonec–Plzeň a Pardubice–Ostrava. „O pardubické sestavě promluví reportérka Eliška Machová, o hráčích Viktorie v reprezentaci pohovoří Klára Janáčková,“ poznamenal David Sobišek.

Neděle 17. března od 15.00 hodin: SK Slavia Praha – FC Slovan Liberec

Slavia přivítá soupeř, s nímž prohrála jediný z minulých 14 vzájemných ligových duelů. Vršovičtí doma ve FORTUNA:LIZE prohráli jediný z posledních 11 zápasů s Libercem a čtyřikrát za sebou zvítězila. „Sešívaní“ ve čtvrtek v odvetě osmifinále Evropské ligy prohrála s AC Milán 1:3 a po úvodní venkovní porážce 2:4 ze soutěže vypadla.

„Jsem zklamaný, že jsme proti AC Milán zase dostali červenou kartu. Jedinou dobrou zprávou pro vyloučeného Tomáše Holeše je, že v neděli bude hrát, protože bude čerstvý. Celkově jsme v Evropské lize ukázali kvalitu a že v týmu dřímá potenciál. Byl to dobrý rok v Evropě. Teď to musíme přenést i do závěru ligy a hned do nejbližšího zápasu s Libercem,“ poznamenal Jindřich Trpišovský, kouč Slavie.

Slavia prohrála jediný z minulých 27 ligových zápasů a v nejvyšší soutěži desetkrát po sobě bodovala, z posledních odehraných 30 domácích ligových duelů prohrála jediný. Ve Fortuna Areně v lize čtyřikrát po sobě neinkasovala a se 17 obdrženými góly má nejlepší obranu soutěže.

Liberec spolu s Českými Budějovicemi jako jediný v ligové sezoně ještě nezvítězil venku a získal tam jen šest z celkových 32 bodů. „Nedávno jsme hráli na Spartě. Slavia samozřejmě hraje trochu jinak, ale co se týče síly týmu, bude to asi podobný zápas. Myslím, že na Spartě jsme úplně nepropadli, s tímhle do utkání půjdeme,“ uvedl asistent trenéra Josef Petřík.

Slovan minule zvítězil po třech kolech. „Zápas Slavie s Milánem jsme viděli, nějakou roli to hrát může, ale šířka jejího kádru je poměrně dost velká. Nemyslím si, že úplně protočí všechny hráče, před reprezentační pauzou nemívají ve zvyku je šetřit,“ doplnil.

„S expertem Petrem Mikolandou se podíváme na statistiky Ľubomíra Tupty proti Slavii. Rozebereme vstřelené branky Matěje Juráska proti Teplicím,“ uvedl David Sobišek. Reportér David Nyč v rozhovoru s libereckým trenérem přiblíží sestavu Slovanu.

Neděle 17. března od 18.00 hodin: AC Sparta Praha – FC Hradec Králové

Sparta od února 2012 v lize s Hradcem ve 12 duelech po sobě neprohrála, z toho zaznemanala 11 vítězství. Pouze jeden z 34 vzájemných ligových zápasů skončil remízou. Letenští ve čtvrtek v odvetě osmifinále Evropské ligy prohráli v Liverpoolu 1:6, po domácím debaklu 1:5 vypadli a čtyři soutěžní zápasy po sobě nezvítězili, navíc v posledních třech odehraných duelech utrpěli porážku, pokaždé nejméně o čtyři branky…

„Máme za sebou další těžký zápas a těžký výsledek. Zápasy s Liverpoolem ale tak trochu dáváme stranou, je to zkrátka jiný svět. Porážku v Plzni však samozřejmě nemůžeme opomenout,“ poznamenal kouč Sparty Brian Priske.

Jeho celek doma v samostatné lize s Hradcem Králové v 17 utkáních neprohrál, z toho si připsal 16 vítězství. Sparta dvě kola po sobě nezvítězila, minule v Plzni vyrovnala svou nejvyšší porážku v samostatné lize (0:4) a v nejvyšší soutěži po 10 duelech prohrála.

„Teď je naším úkolem dostat se zpátky. Můžeme stavět třeba na podpoře, kterou dostáváme od fanoušků. V domácím prostředí jim to musíme vrátit a vyhrát. Uzavřel bych to tak, že výsledky s Liverpoolem nemohou naši mentalitu ovlivnit,“ dodal. Sparta doma v lize ve 12 utkáních této sezony neprohrála a s 34 z celkových 60 bodů je tam nejlepším týmem, minule tam nezvítězila po 11 zápasech.

Hradec Králové v prvních dvou zápasech pod trenérem Horejšem neprohrál a v lize pětkrát po sobě bodoval, minule ale zvítězil po pěti kolech. „Hráči ve Spartě jsou vychovávaní tak, aby měli potřebné sebevědomí. Poslední výsledky s nimi neotřesou. Je pravda, že nezvládli zápas v Plzni, ale porážky s Liverpoolem, to je jiná dimenze,“ prohlásil asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Východočeši venku v lize zvítězili v jediném z 12 utkání v sezoně a získal tam jen osm z celkových 27 bodů, ve čtyřech z posledních pěti duelů tam však neprohráli. „Čeká nás extrémně silný soupeř. Nebezpečný je pochopitelně Haraslín, ale Sparta má také Olatunjiho, který rovněž představuje velkou hrozbu,“ navázal.

Proti „své“ Spartě se postaví asistent trenéra Hradce Králové Lukáš Vácha. „S experty Janem Rajnochem a Antonínem Rosou se ohlédneme za utkáním Sparty v Liverpoolu, probereme i královéhradecké statistiky v jarní části sezony,“ uzavřel David Sobišek.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME