04.02.2023

Slavia vyhrála na opraveném stadionu v Pardubicích

FK Pardubice

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté vedoucí Slavie zvítězili v 18. kole FORTUNA:LIGY na hřišti posledních Pardubic 2:0 a pokazili tak východočeskému celku soutěžní premiéru na zrekonstruovaném Stadionu Arnošta Košťála.

Pražané v nejvyšší soutěži bodovali naplno posedmé v řadě a neúplnou tabulku vedou o čtyři body před obhájcem titulu Plzní, která se v neděli představí na půdě nováčka z Brna. Pardubice nevyhrály čtvrté kolo po sobě a zůstaly šestnácté s tříbodovou ztrátou na předposlední Zlín.

Východočeši od historického postupu mezi elitu v létě 2020 hráli dva a půl roku v azylu v pražském Ďolíčku, domovském stadionu Bohemians 1905. Nejvyšší soutěž se v Pardubicích naposledy hrála v roce 1969. Tehdy ji ale hrál jiný klub, ten současný vznikl až v roce 2008.

Stadion má parametry pro utkání nejvyšší soutěže, vedle je tréninková plocha pro fotbalisty i jiné sportovce. Vznikla nová jižní, severní a východní tribuna, stavební firma opravila hlavní západní tribunu. Kapacita je 4620 diváků, zápas se Slavií se vyprodal.

„Nevstoupili jsme do toho dobře, pak jsme sice měli nějaké šance, ale neproměnili. Potom jsme šli do vedení z penalty, ale ve druhém poločase to nebyl dobrý výkon,“ uznal kouč lídra ligy Jindřich Trpišovský. Co v rozhovoru s Denisou Doležalovou řekl k Micku van Burenovi a Matěji Juráskovi?

Brankář Ondřej Kolář zažil i horké chvilky. „Při střele Hlavatého jsem se jenom modlil, naštěstí zůstala na tyči. Proti Limovi jsem tam nechal nohu a on mě trefil, to bylo spíš o náhodě,“ vykládal po utkání. Jak se mu chytalo s Jaroslavem Tvrdíkem v zádech?

„Šance na gól jsme si vytvořili. Lima mohl vyrovnat, ale neproměnil. Takovou šanci musí dát. Je to o proměňování, to nás sráží,“ litoval pardubický trenér Radoslav Kováč nevyužitých příležitostí. Kromě výsledku si ale otevření nového stadionu užil.

FK Pardubice – SK Slavia Praha 0:2 (0:1).
Branky:
19. Jurečka z pen., 90.+6 Olayinka. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Antoníček – Petřík. Žluté karty: Šimek – Ousou, Lingr, Santos, Douděra. Červená karta: 90. Ousou. Diváci: 4620 (vyprodáno).
FK Pardubice: Niță – Kostka (64. Mareš), Hranáč, Chlumecký, Rosa (46. Helešic) – Vacek (78. Šimek) – Pikul (58. Krobot), Janošek, Hlavatý, Tischler – Černý (58. Lima). Trenér: Kováč.
SK Slavia Praha: Kolář – Douděra, Ousou, Santos, D. Jurásek – Hromada (68. Pech), Ševčík (56. M. Jurásek) – Jurečka (56. Hronek), Lingr (56. Provod), Olayinka – Van Buren (83. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME