05.10.2022

AGEL Open pokračuje, do akce jde i Barbora Krejčíková

Barbora Krejčíková

Redakce O2 TV Sport

Tenistka Barbora Krejčíková se cítí před středečním startem na ostravském turnaji Agel Open v dobrém rozpoložení. Dvojnásobnou vítězku loňského Roland Garros posílil poslední triumf na turnaji v Tallinnu a těší se, že si opět zahraje před domácími fanoušky.

Ačkoliv je povrch v Ostravar aréně pomalejší, než byla zvyklá, věří, že si s touto výzvou poradí. Proti Američance Shelby Rogers čeká v 1. kole těžký zápas.

„Jsem ráda, že se mi po úspěšných deblech začalo dařit i v singlu. Dala jsem do toho hodně energie a snažila se co nejlépe připravit. Mám z toho radost a budu na to chtít navázat,“ řekla při dnešním setkání s novináři Krejčíková.

Krejčíková vstoupí do turnaje ve středu ve 12.00 hodin proti pětatřicáté hráčce světa Rogersové. „Je to Američanka a na betonu hraje dobře. Bude to náročné, ale já jsem také v dobré formě. Těším se, že to bude hezký zápas. Věřím, že to bude mít pro mě dobrý konec,“ dodala s tím, že dále než do příštího zápasu se nedívá.

Karolína Plíšková vypadla na domácím turnaji AGEL Open v Ostravě v prvním kole. Devatenáctá tenistka světa a nejvýše postavená Češka podlehla nečekaně americké hráčce z kvalifikace Alycii Parksové 0:6 a 6:7. Se soupeřkou, které patří v žebříčku 144. místo, prohrála za hodinu a 29 minut.

„Bohužel to byl z mé strany špatný zápas. Možná jeden z nejhorších letos. Nemohla jsem se vůbec dostat do rytmu. Soupeřka střílela, výborně servírovala a nebylo se kde chytit. Ani odzadu jsem se necítila dobře,“ řekla Karolína Plíšková na tiskové konferenci.

Čtvrtfinalistka letošního US Open Plíšková se stala první českou tenistkou, která v Ostravě skončila. „Dlouho jsem nehrála před českým publikem a necítila jsem se úplně dobře. Bohužel to takhle dopadlo,“ doplnila.

Do druhého kola se probojovaly Petra Kvitová a Tereza Martincová. Barbora Krejčíková a Karolína Muchová vstoupí do turnaje ve středu. Jejich zápasy můžete sledovat na O2 TV Sport.

Středa 5. října 2022

O2 TV Sport

Multidimenze O2 TV Tenis

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME