09.10.2022

Barbora Krejčíková porazila světovou jedničku a ovládla AGEL Open!

AGEL Open

Redakce O2 TV Sport

Teniska Barbora Krejčíková otočila dramatické finále na turnaji Agel Open v Ostravě a po vítězství nad světovou jedničkou Igou Świątek z Polska 5:7, 7:6, 6:3 vybojovala druhý titul ve dvouhře za sebou.

Vítězka předchozího turnaje v Tallinnu zdolala letošní šampionku Roland Garros a US Open poprvé v kariéře za tři hodiny a 17 minut. Při osmé finálové účasti na okruhu WTA získala pátý triumf.

„Mám obrovskou radost. Byl to náročný zápas, ve kterém rozhodoval jeden balonek. Jsem ráda, že jsem to před domácím publikem vybojovala. Je to úžasné, jak lidé přišli, fandili na obě strany a myslím, že jsme si to obě užily. Předváděly jsme neskutečný zápas a mám obrovskou radost, že jsem ta vítězka,“ řekla Barbora Krejčíková v rozhovoru pro O2 TV Sport bezprostředně po turnajovém triumfu.

Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros Krejčíková uštědřila Świątekové první finálovou porážku po více než třech letech. Vedoucí žena světového žebříčku a trojnásobná grandslamová šampionka neuspěla v rozhodujícím utkání o titul naposledy a jedinkrát v dubnu 2019 v Luganu se Slovinkou Polonou Hercog. Prohrála po deseti finálových výhrách a deseti posledních zápasech.

Krejčíková se stala první českou vítězkou v Ostravě. Před dvěma lety uspěla na tvrdém povrchu Aryna Sabalenka z Běloruska, vloni triumfovala Estonka Anett Kontaveit.

„Kdyby mi to někdo řekl dva týdny zpět, kdy jsem byla s prominutím ve sra…, tak bych tomu nevěřila. Teď jsem tady, mám dva vyhrané turnaje a je to neskutečný pocit. Sehrála jsem hodně těžkých zápasů, které jsem vybojovala a otočila. V koncovkách jsem byla mentálně silná. Mám radost, že poté co se mi v singlu nedařilo a byla jsem z toho smutná, tak se vše konečně sešlo a zase začínám předvádět dobrý tenis. Těším se, že na to budu dál navazovat,“ doplnila Krejčíková, jež na jaře laborovala se zraněným loktem.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME