07.10.2022

Trojice Češek vyhlíží čtvrtfinále AGEL Open

AGEL Open

Redakce O2 TV Sport

Barbora Krejčíková a Tereza Martincová postoupily na turnaji WTA v Ostravě po zdravotních potížích soupeřek do čtvrtfinále.

Krejčíková prošla mezi nejlepší osmičku po odstoupení Švýcarky Belindy Bencic, Martincové vzdala obhájkyně titulu Anett Kontaveit z Estonska za stavu 7:6, 1:0 pro českou tenistku. Dohrála naopak Karolína Muchová, jež nestačila na Američanku Caty McNally a podlehla jí 1:6, 6:3, 1:6.

Loňská dvojnásobná vítězka Roland Garros Krejčíková narazí v pátek na Američanku Alycii Parks, která porazila čtvrtou nasazenou Marii Sakkari z Řecka 5:7, 7:5, 7:5. Martincová vyzve Jekatěrinu Alexandrovu.

„Je to těžké. Jsem velmi smutná, že nebudu s Belindou hrát. Vždy jsou to mezi námi velké a těsné zápasy. Pro fanoušky a lidi kolem to mohlo být pěkné. Mrzí mě, že musela odstoupit, ale na druhou stranu jsem ráda, že si v pátek zahraju další utkání před českými fanoušky, kde se cítím skvěle,“ řekla Barbora Krejčíková.

Tereza Martincová je na turnaji WTA v Ostravě po Barboře Krejčíkové a Petře Kvitové třetí českou čtvrtfinalistkou, skreč estonské soupeřky Anett Kontaveit ji ale překvapila.

Poté, co obhájkyně titulu a světová trojka kvůli bolesti zad vzdala, zahráli organizátoři Martincové skladbu Tereza od Waldemara Matušky. „To bylo hezké. Něco takového se vám jinde nestane. Tohle může přijít jen doma. Je to moc hezké gesto a člověka to potěší,“ řekla na tiskové konferenci Martincová.

Čtvrtek 6. října 2022

O2 TV Sport

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME