14.04.2024

Baník hostí Karvinou, Slavia jede do Plzně

SK Slavia Praha

Redakce O2 TV Sport

Výtečnou fotbalovou podívanou slibuje nedělní program FORTUNA:LIGY na O2 TV Sport. Slezské derby obohatí odpolední program, atraktivní duel Slavie s Plzní ten večerní. Superstudio s moderátorem Davidem Sobiškem začne ve 14.30 hodin.

V multidimenzi na O2 TV Fotbal můžete zhlédnout duely Zlín–Pardubice a Olomouc–Jablonec. „O Radoslavu Kováčovi promluví reportér Vojtěch Šilhan, ohledně dění v olomouckém klubu pohovoří Václav Drážek,“ poznamenal David Sobišek.

Neděle 14. dubna od 15.00 hodin: FC Baník Ostrava – MFK Karviná

Ostrava prohrála jediný z uplynulých sedmi ligových duelů s Karvinou, doma ve FORTUNA:LIZE prohrála s regionálním rivalem pouze minulý z dosavadních pěti zápasů. Ve třech ze čtyř ale nezvítězila. „Do utkání jdeme v dobrém rozpoložení. Tři vítězství po sobě, nálada je dobrá, je to vidět i v tréninkovém procesu. Ale nejpodstatnější bude to přenést do zápasu,“ uvedl hlavní kouč Baníku Pavel Hapal.

Ostrava prohrála jediný z minulých 7 ligových duelů a tři kola po sobě zvítězila. Doma v lize minule vyhrála po sedmi utkáních a v sezoně na svém stadionu získala jen 18 z celkových 43 bodů.

„Karviná je určitě nepříjemné a pracovité mužstvo, některé zápasy, které prohrála, prohrát nemusela. Musíme se mít na pozoru. Navíc je tam spousta hráčů, která Baníkem prošla a budou mít o motivaci postaráno. Ale věřím, že navážeme na minulé zápasy a dokážeme se prosadit jak herně v poli, tak střelecky,“ navázal.

Karviná vyhrála jediný z minulých 14 ligových zápasů. „Osobně jsem slezské derby zažil, když jsem hrál za Opavu a ta atmosféra byla úžasná. Člověka to úplně pohltí. Věřím, že se naši kluci oprostí od nějaké nervozity a naopak je ta atmosféra vyburcuje ke skvělému výkonu,“ uvedl asistent trenéra Radim Grussman.

Nováček venku v lize šestkrát za sebou nezvítězil, vyhrál tam jediný z posledních 18 duelů a získal tam jen šest z celkových 20 bodů v ročníku. „Moc bych nespoléhal na to, že Baník doma příliš neboduje, poslední utkání s Teplicemi zvládl velice dobře po výsledkové i herní stránce. Když se podíváme na tabulku, mohlo by se zdát, že zápas favorita má. Ale v derby tato pravidla neplatí. Věřím, že to v neděli potvrdíme,“ dodal.

„S expertem Miroslavem Matušovičem probereme zákroky brankáře Holce, rozebereme výkon Kpoza proti Jablonci. Reportérka Tereza Kubíčková promluví o atmosféře na vítkovickém stadionu,“ pronesl David Sobišek.

Neděle 14. dubna od 18.00 hodin: FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha

Plzeň, jež minule v lize zvítězila nad Slavií po dvou porážkách, dvě kola po sobě nezvítězila, na druhou stranu prohrála jediné z posledních 13 ligových utkání. „Vzhlížíme k zápasu s očekáváním, těšíme se na něj. Přijede další evropské mužstvo,“ poznamenal kouč Miroslav Koubek.

Viktoria doma v lize minule prohrála po čtyřech utkáních a v sezoně tam získala jen 26 z celkových 55 bodů. Plzeň ve čtvrtek v úvodním čtvrtfinále Evropské konferenční ligy remizovala s Fiorentinou 0:0. „Dostaneme se doprostřed evropského týdne, je to šichta, kluci s Fiorentinou vydali obrovské množství sil. Ale jsme schopni nasadit čerstvé síly. Budeme moci postavit hráče, kteří proti Fiorentině nemohli nastoupit,“ sdělil.

Plzeň má s 62 brankami nejlepší ofenzivu ligy, Slavia s 19 inkasovanými góly nejlepší obranu. Pražané, kteří nestačili jen v minulém z uplynulých čtyř ligových zápasů v Plzni, prohráli jediný z posledních 30 ligových zápasů a v nejvyšší soutěži třináctkrát po sobě bodovali, z toho posbírali 11 vítězství.

„Plzni vyhovují zápasy se silnými týmy. Čím náročnější zápas je, tím lépe oni dokážou zahrát. Tým pracuje velmi dobře takticky. Mají výbornou soubojovou stránku hry, standardní situace. Nahoře spoléhají na silné duo, které doplňují ostatní hráči,“ řekl Jindřich Trpišovský, kouč Slavie.

Slavia venku v lize jako jediná v této sezoně ve 13 utkáních neprohrála a s 31 body je tam nejlepším týmem v ročníku. „Musím vypíchnout jejich defenzivu, která jim po celý rok skvěle funguje a dovedla je k řadě zajímavých výsledků v této sezoně. Známe složitost evropských týdnů, Plzeň nemá tolik času na přípravu. My ale hlavně chceme, aby to byl zápas o nás. Abychom byl nachystaní dobře v hlavě i takticky a dotkli se svého stropu,“ uzavřel.

Podvečerní studio bude napěchované zajímavostmi, které David Sobišek probere s Janem Rajnochem a Antonínem Rosou. „Plzeň na podzim na Slavii vyhrála 2:1, své si řekneme i k bezbrankové remíze Viktorie s Fiorentinou. Naším rozborem projdou útočníci Vydra a Chytil,“ dodal moderátor s tím, že reportér Radek Šilhan přiblíží detaily sestav obou celků.

Nedělní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME