17.04.2024

Duhová země hostí LET turnajem Joburg Ladies Open

Tristan Jones/LET

Redakce O2 TV Sport

Po krátké přestávce po čtrnáctidenním pobytu v Austrálii se Ladies European Tour (LET) tento týden přesouvá do Johannesburgu, kde začíná jihoafrická část okruhu. Na hřiště Modderfontein Golf Club se ve dnech 18. až 21. dubna vydá 120 hráček včetně čtyř Češek, aby si zahrály o podíl z 300 000 eur.

Desátý ročník Joburg Ladies Open zahajuje první ze dvou atraktivních turnajů v JAR, zemi neuvěřitelné směsice ras, národů, kultur a tradic. Sami Jihoafričané proto nazývají svou zemi „Duhová země“. Modderfontein Golf Club hostí Joburg Ladies Open již třetím rokem v řadě a stejně jako v předchozích dvou ročnících je turnaj pořádán společně se Sunshine Ladies Tour, přičemž z jihoafrické série si zahraje 29 hráček a dalších sedm na pozvánky.

Hřiště Modderfontein Golf Club s délkou 6 651 metrů a parem 72 nabízí parkové prostředí s pevnými greeny a fairwayemi lemovanými stromy. Tyto prvky v kombinaci s náročnými strategickými bunkry budou náročnou zkouškou i pro ty nejzkušenější golfistky.

Obvyklá sestava čtyř Češek na LET je tentokrát lehce pozměněna: Kláru Davidson Spilkovou tentokrát nahradila Tereza Melecká, která je nasazena v 18. skupině mezi hráčkami z Career Money List.

Nechybí Kristýna Napoleaová, Jana Melichová ani Sára Kousková. Ta už z Johannesburgu vzkázala, že chce prodloužit v JAR úspěšný vstup do nové sezóny LET. Aktuálně patnáctá hráčka letošního žebříčku LET by ráda navázala na úspěšný vstup do nové sezóny, kde zatím pokaždé prošla cutem, dvakrát skončila v TOP 10 a stejný počet umístění má i v TOP 20. Mezi Austrálií a JAR se stihla podívat domů, načerpat energii i potrénovat. „S mým trenérem Pavlem Ničem ml. jsme se neviděli více než pět týdnů, takže trénink byl delší než obvykle. Sice udržujeme kontakt každý týden přes video, ale osobní trénink nic nedokáže nahradit. Zatrénovala jsem si několikrát i ‚doma‘ na Oaksu, takže se na turnaje v JAR po golfové stránce cítím skvěle připravená. Hřiště mám nachozené z loňského roku, takže v jeho znalosti by problém být neměl. Minimálně v Joburgu si hole ponesu sama, takže to bude malinko jiné. Ráda bych ale na hřišti předvedla podobnou hru jako na minulých turnajích a zabojovala o co nejlepší umístění. Na tom se samozřejmě nic nemění,“ dodává Kousková.

V Johannesburgu je od úterý i Jana Melichová: „Z Prahy jsem letěla v pondělí přes Amsterdam, hned v úterý jsem měla možnost si zahrát 9 jamek PRO-AM a ve středu si ještě zahraji cvičné kolo. Hřiště je v podstatě velmi identicky náročné jako bylo minulý rok," komentovala po příletu Melichová svůj předturnajový program.

Jako první z českých profesionálek startuje ve čtvrtek 18. 4. Sára Kousková v 7:44 z jamky č. 10. Následovat ji bude Jana Melichová v 8:06 ze stejné jamky č. 10. Z jamky č. 1 pak vstoupí do turnaje Tereza Melecká v 8:20 a Kristýna Napoleaová ve 12:26.

Po pátečním cutu pro 60 nejlepších hráček a všechny ties bude možné sledovat poslední dva dny turnaje živě po celém světě. Pro Českou republiku zajišťuje přímé přenosy O2 TV Sport. Čeští diváci tak mohou sledovat finálová kola po oba víkendové dny, vždy od 13:00 hodin.

Autor: Tomáš Přikryl / CGF

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME