14.04.2024

Plzeň obrala i Slavii!

FC Viktoria Plzeň

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Slavie ve šlágru 28. kola FORTUNA:LIGY prohráli v Plzni 0:1 a přišli o vedení v tabulce.

Červenobílí dva duely před koncem základní části ztrácejí z druhého místa dva body na obhájce titulu pražského rivala Spartu. Hit ve vyprodané Doosan Areně rozhodl ve prospěch aktivnějších domácích v 87. minutě Pavel Šulc, který se 15. brankou v ligové sezoně dotáhl na lídra tabulky kanonýrů slávistu Václava Jurečku.

Pražané prohráli s Plzní i druhý vzájemný zápas v sezoně a v nejvyšší soutěži nebodovali po 13 utkáních a sérii čtyř vítězství. Na začátku listopadu podlehli Viktorii v Edenu 1:2, jiné porážky v ligovém ročníku neutrpěli.

Slávistický kouč Trpišovský si zatím nepřipsal 192. vítězství v historii samostatné nejvyšší soutěže, čímž by překonal rekordmana Vrbu, se kterým se zatím dělí o první místo.

„Chtěli jsme být aktivní od první minuty a obranu vysunout výš. Bylo jasné, že se tam udělají chybky. První poločas byl vyrovnaný, v druhé půli jsme dominovali. Měli jsme tlak a soupeře do ničeho nic moc nepustili,“ zhodnotil zápas trenér Viktorie Miroslav Koubek v rozhovoru s Radkem Šilhanem.

První gól Pavla Šulce v zápase se Slavií neplatil. Hráč si ale počkal a vystřelil Plzni brankou v 87. minutě důležitou výhru! „Pět zápasů jsem nedal gól, měl jsem jinou pozici. Jsem ale rád, že mi to tam dneska padlo, a že jsme ten zápas vyhráli. U té první jsem věděl, že to byla ruka. Rozhodčí to neuznal správně,“ řekl jasně.

„Na tak velký zápas to od nás bylo málo, hlavně v ofenzivě. Těžko jsme se prosazovali a vpředu jsme měli problémy s Chorým, který vyhrával spousty soubojů. Plzeň má skvělou defenzivu, jak v Evropě, tak v lize, a těžko se tam dostává. Ty situace, který jsme u vápna měli, jsme zkrátka nevyřešili. To, co si vytvoříte, tak musíte proměnit,“ uvedl zklamaně trenér Jindřich Trpišovský.

Jak hodnotí Jindřich Staněk návrat do Doosan Arény v dresu sešívaných? „Byl to pro mě jiný a emoční zápas. Na Plzeň nikdy nic špatného neřeknu, rád jsem se sem vrátil,“ přiznal. A co říká na gól Plzně? „Pavla Šulce znám, je to kvalitní hráč. Zlepšil to zakončení a tuhle sezonu se mu daří. Musíte být vždycky na tu střelu nachystaný, ale bohužel pro nás to dneska trefil,“ dodal zklamaně.

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 1:0 (0:0).
Branka:
87. Šulc. Rozhodčí: Pechanec – Kříž, Hurych – Všetečka. Žluté karty: Kalvach, Jedlička – Provod, Zafeiris, Chytil. Diváci: 11 477 (vyprodáno).
FC Viktoria Plzeň: Jedlička – Dweh, Hranáč, Jemelka – Kopic, Kalvach, Červ (77. Traoré), Souaré – Šulc (90.+2 Hejda) – Metsoko (73. Vydra), Chorý. Trenér: Koubek.
SK Slavia Praha: Staněk – Vlček, Ogbu, Zima, Zmrzlý (66. Masopust) – Oscar, Ševčík (72. Jurásek) – Provod (46. Zafeiris), Jurečka (66. Diouf), Wallem (88. Tijani) – Chytil. Trenér: Trpišovský.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME