13.04.2024

Bohemians přivítají Spartu, Hradec Králové se střetne se Slováckem

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Čtveřici zápasů nabídne sobotní program FORTUNA:LIGY na O2 TV Fotbal. Fanoušci mohou zhlédnout souboje Bohemians se Spartou a Hradce Králové se Slováckem. Studio startuje ve 14.30 hodin.

V multidimenzi téhož kanálu můžete sledovat duely Mladá Boleslav – Teplice a České Budějovice – Liberec.

Sobota 13. dubna od 15.00 hodin: Bohemians Praha 1905 – AC Sparta Praha

Bohemians, kteří zvítězili v jediném z posledních 12 kol, doma v lize od listopadu 2001 Spartu patnáctkrát za sebou neporazili. „Po zápase se Slavií se nám vracejí minimálně tři hráči, takže v tomhle ohledu budeme více konkurenceschopní,“ uvedl trenér Jaroslav Veselý.

„Klokani“ doma v lize minule zvítězili po čtyřech zápasech, na druhou stranu tam prohráli jediný z posledních šesti duelů. S 25 brankami mají nejhorší útok ligy. „Víme, že nejsme favoriti, víme, o co hraje Sparta. Ale budeme za sebou mít vyprodaný Ďolíček, naši fanoušci nás poženou a nedáme kůži lacino,“ dodal.

Sparta prohrála jediný z posledních 33 vzájemných ligových zápasů a Bohemians porazila v obou soutěžních utkáních této sezony, vedle nejvyšší soutěže i v osmifinále domácího poháru. „Pořád v nás je zklamání ze zápasu s Mladou Boleslaví. Ale museli jsme se oklepat a zaměřit na prvky, ve kterých máme rezervy. Na tom jsme přes týden pracovali,“ řekl Lars Friis.

Letenský celek prohrál jediné z posledních 14 kol, zvítězil ale jen ve dvou z minulých pěti ligových zápasů. Sparta vyhrála pět z minulých šesti venkovních ligových utkání. „Na Bohemce nás čeká velmi těžký zápas, ale vše bude rozhodně snazší, když se budeme soustředit na náš herní plán,“ doplnil. Spartě bude kvůli čtyřem žlutým kartám chybět hlavní trenér Priske.

„S expertem Jakubem Podaným se ohlédneme za prohrou Bohemians v Edenu, pohovoříme i o čtyřech žlutých kartách pro kouče Sparty Briana Priskeho,“ uvedl moderátor Petr Svěcený s tím, že reportér Vladimír Grebennikov pohovoří s Jaroslavem Veselým a Larsem Friisem.

Sobota 13. dubna od 18.00 hodin: FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko

Hradec Králové, který doma v lize Slovácko v posledních dvou zápasech neporazil, zvítězil ve třech z minulých čtyř kol a prohrál jediný z minulých osmi ligových zápasů. „Utkání se Slováckem je pro nás hrozně důležité. Od návratu do ligy jsme tohoto soupeře neporazili,“ uvedl Stanislav Hejkal, asistent trenéra „Votroků“.

Východočeši doma v lize prohráli jediný z uplynulých osmi duelů a v sezoně získali na svém stadionu 22 z celkových 33 bodů. „Je to zkušený tým, se kterým trenér Svědík dobře pracuje. Mají skvěle sehrané mužstvo. To, že aktuálně nemají nejlepší formu, bych vůbec nepřeceňoval. Dobře vím, že si s tím umějí rychle poradit. Každá série musí jednou skončit, myslím, že k tomu nazrál správný čas,“ navázal.

Slovácko, jež v lize s Hradcem Králové šestkrát po sobě neprohrálo, vyhrálo jediný z minulých osmi ligových zápasů a čtyři kola po sobě nezvítězilo, z toho zaznamenalo tři porážky. „Pohled na naše jarní výsledky ukazuje, že na nás leží nějaká deka, naším cílem je ji sundat. Něco jsme v přípravě změnili, šlo hlavně o to nastavit hlavu,“ řekl asistent trenéra Tomáš Palinek.

Slovácko zvítězilo v jediném z uplynulých čtyř venkovních ligových utkání. „Do konce základní části chybějí tři kola, pořád máme dobrou výchozí pozici, ale musíme k ní správně přistoupit. Musíme být důslednější a zodpovědnější. Hradec má nyní formu, je sebevědomý, věří si. Pro nás bude na prvním místě vlastní výkon, ten musíme zlepšit a z něj vycházet. Chceme se vrátit na vlnu, která nás zdobila na podzim,“ konstatoval.

„S experty Zdeňkem Folprechtem a Davidem Kalivodou probereme sedm obdržených branek Slovácka v minulých dvou zápasech, rozebereme i formu Hradce Králové pod trenérem Horejšem, jehož vyzpovídá reportér David Nyč,“ poznamenal moderátor Michal Hrdlička s tím, že dojde i na neuvěřitelný příběh Karla Spáčila z krajského přeboru do ligy.

Sobotní program FORTUNA:LIGY

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME