13.04.2024

Hradec Králové srazil Slovácko

FC Hradec Králové

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Hradce Králové v 28. kole FORTUNA:LIGY porazili doma Slovácko 1:0 a potřetí za sebou zvítězili.

Východočechům zařídil triumf a posun na osmou příčku neúplné tabulky v 77. minutě Štěpán Harazim. Celek z Uherského Hradiště prohrál třetí ligový zápas po sobě a ze šestého místa, které jako poslední zajišťuje účast v nadstavbové skupině o titul, má na „Votroky“ už jen tříbodový náskok.

Černobílí dnešního soupeře zdolali po sedmi soutěžních duelech a vyhráli poslední tři domácí ligové zápasy. Východočeský tým vyhrál čtyři z posledních pěti kol, podlehl pouze na Letné obhájci titulu Spartě. Slovácko utrpělo na jaře už sedmou porážku, z devíti utkání nejvyšší soutěže v letošním roce získalo pouze čtyři body.

Hradec Králové dokázal poprvé od návratu do ligy porazit Slovácko, a to doma 1:0. „Myslím, že jsme tuhle sérii ukončili zaslouženě. Kluci podali velice dobrý výkon, musím je pochválit. Od první minuty jsme šli za vítězstvím, po té brance jsme to slušně dohráli,“ těší kouče Davida Horejše v interview s Davidem Nyčem.

Výhru proti Slovácku vystřelil Hradci Králové Štěpán Harazim: „Dostal jsem skvělý milimetrový balon od Krejdy. Moc si mě nevšímali, byl jsem tam celou dobu sám, takže to bylo o tom trefit bránu. Byli jsme víc na míči a Slovácko hrozilo z brejků, museli jsme být koncentrovaní celý zápas. A věřili jsme, že ten jeden gól dáme.“

Jak hodnotil kouč Slovácka Martin Svědík výkon hráčů při prohře 0:1 v Hradci Králové? „Snažili jsme se celý týden připravovat mužstvo hlavně psychicky, ta deka po Liberci už byla velká. Další věc je, že musíme dělat hodně změn v sestavě. Zadní řada společně s brankářem pro nás vždy byla taková výkladní skříň, teď máme problém s jejím skládáním,“ mrzí ho.

FC Hradec Králové – 1. FC Slovácko 1:0 (0:0).
Branka:
77. Harazim. Rozhodčí: Szikszay – Volf, Ratajová – Kocourek. Žluté karty: Krejčí, Juliš, Šašinka, Zadražil – Petržela. Diváci: 6012.
FC Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (90.+4 Horák) – Čmelík (70. Šašinka), Pilař (81. Juliš) – Vašulín. Trenér: Horejš.
1. FC Slovácko: Fryšták – Reinberk (46. Sinjavskij), Hofmann, Břečka, Blahút (82. Petržela) – Daníček, Trávník (82. Kvasina) – Kim Sung-pin (57. Juroška), Havlík, Holzer (78. Kalabiška) – Vecheta. Trenér: Svědík.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME