07.04.2024

Ostrava slaví výhru v Jablonci po 18 letech

FC Baník Ostrava

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté Ostravy ve 27. kole FORTUNA:LIGY zvítězili v Jablonci 3:2 a upevnili si čtvrté místo v tabulce.

Základ ke třetí výhře po sobě položili během úvodní půlhodiny Jiří Klíma a Patrick Kpozo. V nastavení prvního dějství snížil Dominik Hollý, ale po změně stran domácí Nemanja Tekijaški zamířil nešťastně do vlastní branky a Michal Černák poté už jen snížil.

Baník v lize zvítězil na jablonecké Střelnici poprvé od roku 2006 a po 19 marných pokusech. Severočeši včetně úterního vyřazení z domácího poháru od Plzně prohráli čtvrtý soutěžní zápas po sobě a v tabulce zůstali na 12. místě.

„Je to úžasný, hlavně nám to dává vzpruhu do toho závěru, do těch posledních třech utkání. Jsem za tu výhru hrozně rád, protože nebyla jednoduchá. Jablonec se nevzdal, bojoval až do poslední chvíle,“ uvedl ostravský trenér Pavel Hapal v rozhovoru s Terezou Kubíčkovou.

Jiří Klíma čekal na gól v lize více než rok. V Jablonci se ale konečně dokázal trefit a pomohl tak Baníku k důležitým třem bodům: „Bylo to těžké, hlavně i kvůli tomu zranění, které jsem měl na podzim. Odehrál jsem toho málo. Vyšla mi zimní příprava a čekal jsem, že týmu pomůžu víc. Po dvou zápasech ale přišlo další zranění. To čekání bylo dlouhý, v hlavě jsem to měl. Věděl jsem ale, že každá série jednou končí, a to jsem dneska ukázal.“

„V prvním poločase jsme tam naflákali spoustu chyb. Kdyby Baník proměnil víc těch šancí, tak už by bylo po zápase. V druhém jsme to zjednodušili a trochu to přeskupili. Máme vykartované hráče i nemocné hráče. Budeme se muset připravit na další zápas. Jedeme do Olomouce a my se musíme nachystat tak, jak nejlíp umíme,“ přiznal trenér Radoslav Látal.

FK Jablonec – Baník Ostrava 2:3 (1:2).
Branky:
45.+1 Hollý, 79. Černák – 11. Klíma, 24. Kpozo, 61. vlastní Tekijaški. Rozhodčí: Berka – Vlček, Slavíček – Adámková. Žluté karty: Kratochvíl, Hollý, F. Souček, Martinec – Boula, Kpozo. Diváci: 2518.
FK Jablonec: Hanuš – Černák (89. Štěpánek), F. Souček, Tekijaški, Polidar – Kratochvíl, Martinec – Kanakimana (46. Alégué), Hollý (89. Velich), Čanturišvili – Chramosta (69. Hübschman). Trenér: Látal.
FC Baník Ostrava: Letáček – Blažek, Frydrych, Lischka – Buchta (60. Rusnák), Rigo, Boula (73. Pojezný), Kpozo – Ewerton (87. Šehić) – Tanko (87. Adediran), Klíma (73. Kubala). Trenér: Hapal.

Druhá venkovní výhra: Hradec Králové uspěl v Teplicích

Fotbalisté Hradce Králové zvítězili v Teplicích 1:0 a ovládli i druhý vzájemný duel v sezoně.

Teprve druhou venkovní výhru v ročníku nejvyšší soutěže zařídil „Votrokům“ gólem v šesté minutě útočník Daniel Vašulín. Východočeši zvítězili potřetí z posledních čtyř kol a poskočili na deváté místo tabulky o bod před dnešního soupeře.

Severočeši z uplynulých čtyř ligových zápasů uhráli jen jednu remízu a doma nebodovali po sedmi utkáních. Hradci v nejvyšší soutěži podlehli popáté z minulých šesti vzájemných duelů. V tabulce Severočeši figurují na 10. příčce, která jako poslední zaručuje účast v prostřední nadstavbové skupině.

Teplice doma v lize po sedmi zápasech neskórovaly, což se jim stalo naposledy v říjnu při prohře 0:1 s Ostravou. Východočeši v pátém utkání pod vedením kouče Horejše potřetí zvítězili, jedinou porážku utrpěli s obhájcem titulu Spartou.

FK Teplice – FC Hradec Králové 0:1 (0:1).
Branka:
6. Vašulín. Rozhodčí: Pechanec – Dobrovolný, Pfeifer – Zelinka. Žluté karty: Chaloupek, Jásir, Mareček – Krejčí, Klíma, Kučera, Kodeš, Harazim, Pudhorocký. Diváci: 4629.
FK Teplice: Grigar – Kričfaluši, Chaloupek, Mičevič – Bílek (71. Radosta), Mareček, Jukl (82. Bednár), Labík (58. Švanda) – Trubač (58. Čerepkai) – Fila, Jásir. Trenér: Prášil.
FC Hradec Králové: Zadražil – Klíma, Kodeš, Spáčil – Harazim, Kučera, Dancák, Krejčí (69. Horák) – Čmelík (59. Pudhorocký), Pilař (69. Juliš) – Vašulín (80. Hais). Trenér: Horejš.

Dynamo veze bod z Pardubic

Fotbalisté Českých Budějovic remizovali v Pardubicích 1:1. Domácí brzy vedli díky gólu Michala Surzyna, o dělbu bodů se v 80. minutě postaral Zdeněk Ondrášek.

Jihočeši v nejvyšší soutěži popáté za sebou nezvítězili a zůstali na posledním místě tabulky s jednobodovou ztrátou na Karvinou. Pardubičtí nepotvrdili minulou výhru z Olomouce a jsou nadále třináctí.

Dynamo i tak zůstalo nejhorším týmem venku, kde jako jediné v této sezoně nejvyšší soutěže ještě nevyhrálo a získalo tam pouze tři body. Pardubičtí jsou pro změnu nadále nejslabším celkem doma. Na svém stadionu zvítězili v jediném z posledních 11 ligových zápasů a získali tam jen 11 z celkových 27 bodů v ročníku.

FK Pardubice – Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0).
Branky:
5. Surzyn – 80. Ondrášek. Rozhodčí: Radina – Hurych, Dohnálek – Kocourek. Žluté karty: Krobot, Surzyn, Solil, Černý – Králik, Lazić, Tranziska, Alli. Diváci: 3131.
FK Pardubice: Kinský – Mareš, Kukučka, Ortiz, Surzyn – Solil (53. Vacek), Icha, Hlavatý – Patrák (67. Daněk) – Sychra (83. Tischler), Krobot (67. Černý). Trenér: Mikula.
SK Dynamo České Budějovice: Šípoš – Sladký (46. Lazić), Poulolo, Králik, Madleňák (46. Trummer) – Skalák (46. Alli), Čermák, Hellebrand – Suchan – Šigut (78. Brandner), Ondrášek (84. Tranziska). Trenér: Lerch.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME