07.04.2024

Sparta opouští vedení ve FORTUNA:LIZE po remíze s Mladou Boleslaví

AC Sparta Praha

Redakce O2 TV Sport

Fotbalisté pražské Sparty v 27. kole FORTUNA:LIGY doma pouze remizovali s Mladou Boleslaví 1:1 a v tabulce ztrácejí bod na vedoucího městského rivala Slavii.

Středočeši vedli na Letné po vlastní brance Kaana Kairinena, v závěru první půle vyrovnal Veljko Birmančević. Od 59. minuty dohrávali obhájci titulu bez vyloučeného Ángela Preciada.

Letenští, kteří ve středu po vítězství 2:0 na hřišti druholigové Opavy potřetí za sebou postoupili do finále domácího poháru, neporazili Boleslav ani podruhé v sezoně nejvyšší soutěže. Na podzim na jejím stadionu prohráli 1:3. Sparta v lize nenavázala na minulá dvě vítězství a ztratila body ve třetím z posledních pěti kol. Středočeši v nejvyšší soutěži šest zápasů po sobě neprohráli a v tabulce zůstali pátí.

Sparta ve dvou z posledních tří ligových utkání na Letné jen remizovala. Od října 2011 doma v nejvyšší soutěži s Mladou Boleslaví 12 duelů za sebou neprohrála. V ligové sezoně Pražané na vlastním stadionu ve 14 zápasech stále nenašli přemožitele a s 38 z celkových 67 bodů jsou tam nadále nejlepším celkem.

Mladá Boleslav venku v nejvyšší soutěži posedmé za sebou nevyhrála, v posledních čtyřech duelech tam remizovala a v ročníku tam získala jen 14 z celkových 40 bodů.

„Je to zklamání, že jsme ten zápas nevyhráli. A také je zklamání to, jak jsme se chovali hlavně v prvním poločase. Musíme se na to podívat, protože jsem nebyl v první půli spokojený jak s defenzivou, tak i s ofenzivou. Nesmíme se takhle chovat, protože bojujeme o titul. A pak ta červená karta nám tu hru zničila,“ zhodnotil zklamaně trenér Brian Priske v rozhovoru s Vladimírem Grebennikovem.

Jak hodnotí dnešní remízu kapitán Sparty Ladislav Krejčí? „Nepodařilo se to kvůli tomu, že jsme v tom finálním tlaku byli o jednoho méně. Doufám, že to byla pro všechny facka, abychom si uvědomili, co nás čeká. Nic není ztraceného,“ připomněl.

„Sparta nás v druhém poločase za stavu 1:1 zmáčkla svou kvalitou a ještě tím dobrým střídáním. Nebyli jsme schopní udržet nahoře míč, propadali jsme a z toho pramenil tlak Sparty. S bodem jsme spokojení, bereme ho s velmi velkou pokorou. Víme, že se máme pořád co zlepšovat, ale jsem za kluky moc rád. Odvedli velmi slušný, poctivý a pracovitý výkon,“ přiznal trenér David Holoubek.

Byla dnes Sparta podle Tomáše Ladry k poražení? „Kdybychom v prvním poločase dali na 2:0 a nedostali jsme v závěru gól, tak ano. V kabině jsme si říkali, že jsme je porazili na podzim, takže jsme sem jeli s nějakým očekáváním. Před zápasem bychom bod brali, takže v pohodě,“ uvedl spokojeně.

AC Sparta Praha – FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1).
Branky:
44. Birmančević – 20. vlastní Kairinen. Rozhodčí: Rouček – Kříž, Leška – Volek. Žluté karty: Vitík, Priske (trenér) – Matějovský, Kušej, Mikulec, Pulkrab. Červená karta: 59. Preciado (Sparta). Diváci: 17 009.
AC Sparta Praha: Vindahl – Vitík, Sörensen (76. Wiesner), Krejčí – Preciado, Kairinen, Solbakken (46. Panák), Zelený (46. Ryneš) – Birmančevič (76. Olatunji), Haraslín (65. Sadílek) – Kuchta. Trenér: Priske.
FK Mladá Boleslav: Mikulec – Kadlec (90.+2 Kostka), Král, Suchý, Karafiát, Fulnek – Sakala, Matějovský (64. Mareček) – Kušej (64. Solomon), Hilál (64. Pulkrab), Ladra (88. Šimek). Trenér: Holoubek.

Další články

PRÁVĚ VYSÍLÁME